KARRIERE

9 tips til deg med IT-panikk

IT-konsulenter.
IT-konsulenter. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
24. sep. 2008 - 22:50

I forbindelse med finanskrisen vi nå ser, har bemanningsekspertene John Estes og John Baschab ved henholdsvis Robert Half International og Technisource satt opp sine tips til de som frykter for IT-jobbene sine, skriver Networkworld.



1. Still de riktige spørsmålene

Hvis du er bekymret for nedbemanning, råder ekspertene deg til å stille noen nøkkelspørsmål: ”Hvordan vil dette påvirke jobben min?”, ”Er det andre muligheter i selskapet jeg kan søke på?” og ”Hvis jeg blir sagt opp, vil selskapet tilby noen form for kompensasjon?”



2. Husk: Du har kompetanse

Finans-IT-kunnskaper er de mest etterspurte kunnskapene nå, særlig når det gjelder sikkerhet og kompatibilitet. Har du dette på CV-en, burde det gjøre jobbsøkingen langt enklere.



3. Børst støvet av CV-en din

Det er alltid en god idé å være forberedt med en oppdatert CV. Du vet aldri når en mulighet åpenbarer seg, eller når en uventet endring oppstår i organisasjonen din. Jo tidligere ute du er, jo større er sjansen for at du vinner konkurransen.



4. Bruk nettverket ditt

Skriv en liste over alle du kjenner som kan være i posisjon til å hjelpe deg med å finne en ny jobbmulighet. Og tenk på alle: Familie, venner, businesskontakter, klienter, selgere, studiegrupper, sosiale nettverk og medlemmer av menigheten din. Kontaktene dine kan være en uvurderlig kilde til jobbledetråder.



5. Møt en IT-rekrutterer

En rekrutterer som spesialiserer seg på informasjonsteknologi kan ikke bare hjelpe deg med å finne en jobb, hun kan også gi deg nyttig feedback på CV-en din og fortelle deg hvordan du skal presentere deg i et intervju.



6. Tenk utenfor industrien din

Erfaring innenfor operasjon og infrastruktur er portabelt til nesten all industri – for eksempel er e-post-servere nærmest de samme overalt. Det betyr at folk med O&I-erfaring kan gjøre den bredeste jobbsøkingen.



7. Ikke overse små bedrifter med store muligheter

Nå kan være et godt tidspunkt å ta sjansen på en høyere stilling i et mindre selskap, for eksempel en regional eller lokal bank. Det kan være en god mulighet til å hjelpe dem bygge en IT-avdeling med kompetanse fra et større miljø.



8. Utvid dine funksjonelle egenskaper

Businessanalytikere kan også ofte bevege seg inn i finans- og regnskapsverdenen, og følgelig utvide jobbsøkingen sin til andre områder i et selskap.



9. Kanskje det er på tide å flytte på seg?

Hvis du føler at mulighetene er begrensede i ditt lokale jobbmarked, spør deg selv om det ikke er en mulighet å flytte til en annen by. Alle faktorer med i bildet kan det bli en velkommen endring. Kanskje må du ned litt i lønn, men levekostnadene kan også synke betraktelig.

Les også: Lukrativt med etterutdanning

- Pene kvinner får jobb

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.