SAMFERDSEL

Rundt 80 arbeidere evakuert etter brann ved Follobanen

Follobanen, som med sine 22 kilometer vil bli Nordens hittil lengste jernbanetunnel, er anslått å koste om lag 25 milliarder kroner og er ventet å stå ferdig i 2021.
Follobanen, som med sine 22 kilometer vil bli Nordens hittil lengste jernbanetunnel, er anslått å koste om lag 25 milliarder kroner og er ventet å stå ferdig i 2021. Bilde: Cornelius Poppe / NTB scanpix
8. juni 2018 - 07:42
83 arbeidere måtte evakueres etter at det brøt ut brann i et fartøy i en tilgangstunnel til Follobanen natt til fredag. En person er kjørt til legevakt.
 

– Vi fikk melding av brannvesenet klokken 2.38 om at det brant i et kjøretøy inne i en tunnel i forbindelse med Follobanen. Spesialkjøretøyet sto 3 kilometer inne i tunnelen, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB i 3.20-tiden.

Han opplyste da at det var vanskelig å komme til i arbeidstunnelen og at brannvesenet fortsatt var på vei inn. En drøy time senere sier han at brannvesenet har avsluttet innsatsen og at det er bestemt at brannen må slukke av seg selv.

– De måtte snu før de kom til åstedet, så omfanget er fortsatt uklart, sier Gulbrandsen.

Uoversiktlig

Først meldte politiet om at 82 personer var på jobb på selve Follobanen og 17 i tilgangstunnelen, men fredag morgen melder de om at alle 83 arbeidere er evakuert.

Til NTB opplyser Gulbrandsen at de første listene de fikk var utdaterte, så det tok tid å få oversikt over hvor mange som var på jobb.

– Alle har fått helsesjekk, og en blir sendt til legevakten. Han er vel den som har pustet inn mest røyk, men han skal ikke være alvorlig skadd, sier operasjonslederen.

Politiet har etablert et mottak for de evakuerte og vil snakke med flere av dem for å få oversikt over hendelsesforløpet.

Arbeidstilsynet varslet

– Vi har god kontakt med ledelsen for arbeiderne. De har jo jobbet med dette i noen år, og har øvd både på egen hånd og sammen med nødetatene på evakuering. Vi er kjent med rutinene og er fornøyde med dem, sier Gulbrandsen.

Arbeidstilsynet er varslet om saken og politiet oppretter sak på brannen som også betegnes som en arbeidsulykke.

Klokken 5 skriver politiet på Twitter at de avslutter arbeidet på stedet, men at brannvesenet blir igjen og fortsetter å overvåke situasjonen.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.