ELBIL

79 nordmenn går til søksmål mot Tesla

Fikk færre hestekrefter enn forventet.

Tesla S P85D: Ikke full så sterk som først lovet.
Tesla S P85D: Ikke full så sterk som først lovet. Bilde: Tesla Motors
11. jan. 2018 - 07:39

79 norske Tesla-eiere går til søksmål mot Tesla med krav om prisavslag for mangelfull markedsføring.

Tesla Model S P85D var markedsført med 700 hestekrefter, noe som etter hvert ble nedjustert til 469 hestekrefter av produsenten selv, ettersom batteriet ikke kunne levere nok strøm til at motorene yter maksimalt på veien. Bilene det er snakk om ble levert ut til kundene i 2015, skriver Dagens Næringsliv.

- Feil i markedsføringen

– Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sier advokat, Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik.

Han representerer de 79 saksøkerne. Disse kommer i tillegg til 38 andre Tesla-eiere som Finansavisen skrev går rettens vei mot elbilprodusenten høsten 2017.

Ifølge NA24, er investor Jens Ulltveit-Moe en av de 79 saksøkerne.

Forlik forrige gang

I desember 2016 ble Tesla Motors Norway enige med 133 kunder som saksøkte selskapet fordi de mente bilen av typen Model S P85D ikke hadde de ytelsene den var markedsført med.

Forliket ga Tesla-eierne 65.000 kroner i kontantbeløp, eller en kombinasjon av kontantbeløp, oppgradering av bilen eller forskjellige utstyrspakker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.