SAMFERDSEL

3 togstrekninger får økt frekvens fra desember

Skal gi jobbpendlere en bedre hverdag.

NSBs Stadler Flirt.
NSBs Stadler Flirt. Bilde: Jernbaneverket
17. sep. 2014 - 20:32

 

Regjeringen vil at flere skal benytte jernbanen i og rundt de store byene. Som et ledd i dette forlenges blant annet rutetilbudet på Trønderbanen fra Lerkendal til Melhus 14. desember.

Forlengelsen sør for Trondheim vil gi et gjennomgående togtilbud på strekningen Melhus– Steinkjer. Endringen fører samtidig til at togpassasjerene sør for Trondheim får et direkte togtilbud til og fra Trondheim lufthavn.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier i en pressemelding at dette kan bidra til å dempe presset på veitrafikken i Trondheimsregionen.

Samme dag forbedres også rutetilbudet på både Sørlandsbanen og Arendalsbanen. Dette vil gi tilnærmet totimers frekvens mellom Oslo og Stavanger. Antall avganger øker på hverdager fra fem til åtte mellom Oslo og Kristiansand, og fra fire til sju gjennomgående reiser mellom Oslo og Stavanger.

– Økt frekvens gir jobbpendlerne en bedre hverdag, og styrker bo- og arbeidsregionene langs Sørlandsbanen, sier Solvik-Olsen.

Han sier det i utviklingen av Sørlandsbanen var viktig å få på plass gode overgangsmuligheter på Nelaug stasjon, der Arendalsbanen krysser Sørlandsbanen.

– Ved å øke antall avganger mellom Nelaug og Arendal får Arendalsbanen ta del i løftet på Sørlandsbanen, sier samferdselsministeren.

Les også:

Bru over «ingenting» er så viktig at den stopper togtrafikken

Politikerne vil ha buss - private kjemper for monorail i Stavanger

Ny maskin støper vei og legger skinner i ett  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.