INDUSTRI

15 milliarder kroner til elbiler

EnerDel, som blant annet produserer litium-ionebatterier til Think City, får 740 millioner kroner i statlig støtte til videre utvikling.
EnerDel, som blant annet produserer litium-ionebatterier til Think City, får 740 millioner kroner i statlig støtte til videre utvikling. Bilde: Per Erlien Dalløkken
6. aug. 2009 - 15:20

Den hardt pressede amerikanske bilindustrien får statlig drahjelp til å utvikle seg i en mer miljøvennlig retning.

Og bidraget er ikke bare en symbolsk klapp på skulderen, men av en størrelse som kan bidra til å få fortgang på den teknologiske utviklingen:

15 milliarder kroner

President Barack Obama varslet onsdag at til sammen 48 produsenter av batterier og andre komponenter til elektriske biler i 20 forskjellige stater støttes med til sammen 2,4 milliarder dollar, eller cirka 15 milliarder kroner.

Pengestøtten er en del av den såkalte «Recovery act» fra det amerikanske energidepartementet, DOE.

Se hele lista over mottakerne her

Think-leverandør

Et av selskapene som mottar det største bidraget er EnerDel som er tilkjent 118,5 millioner dollar (rundt 740 millioner kroner).

EnerDel produserer blant annet litium-ionebatteriene til Think City. Dessuten var det morselskapet, Ener1 Group som i januar i år reddet Think ved å bidra i en brufinansiering på 40 millioner kroner.

Les sakene: – Think skal lansere USA-planer

Think bekrefter USA-fabrikk

Volt og Leaf

A123 Systems mottar 250 millioner dollar. Samme beløp tildeles til selskapene som produserer komponenter til General Motors' kommende Chevy Volt.

Full krasj mellom Toyota og GM

Johnson Controls støttes mest, nesten 300 millioner dollar, mens partneren Saft America (datterselskap av den franske produsenten) mottar 95 millioner dollar.

Verdt å merke seg er også at Electric Transportation Engineering Corp. (ETEC), som samarbeider med Nissan, mottar 100 millioner dollar.

Les også: All you need is løv

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.