T2

Samsung med lynraskt proffkamera

Utfordrer de etablerte kameraprodusentene med 15 bilder i sekunder og 4K-video over H.265.

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
15. sep. 2014 - 13:51
Vis mer

Teknisk Ukeblad er på plass på Photokina-messen i Köln, der Samsung i ettermidag lanserte NX1, pakket med lynrask teknologi. Det er også et av de første kameraene som bruker kodeken H.265 for video, som gir mulighet til 4K-video av høy kvalitet med relativt lav datastrøm.

– De tradisjonelle kameraprodusentene har vært trege med å utvikle seg i takt med teknologiutviklingen for øvrig. Samtidig ønsker forbrukerne mer profesjonelle muligheter. Dette kameraet skal svare på dette behovet, sier Myoungsup Han, leder for kameradivisjonen i Samsung.

Han presenterte NX1 for verdenspressen på Photokina.

Les også: Nikon frir til entusiastene

Utfordrer

Som speilløst systemkamera utfordrer NX1 speilreflekskameraene fra Canon og Nikon både på kvalitet og hastighet, samtidig som det tar mindre plass. I stedet for prisme eller speil brukes en elektronisk søker.

Sensoren er en såkalt bakbelyst CMOS-sensor, den første i denne størrelsen. Metoden gjør det mulig for sensoren å fange opp mer lys, og vi er spente på hvordan dette fungerer i praksis.

Med 15 bilder i sekundet er dette det raskeste systemkameraet på markedet i dag. Muligheten til 4K-video sier også noe om hvilke datastrømmer som går gjennom dette kameraet.

Les også: Slik får du orden på bildene dine

Tilkobling

NX1 har innebygget trådløst nettverk (802.11 ac),NFC,  bluetooth og USB 3. En kraftig ekstern blitz og vertikalgrep understreker muligheten til å bruke dette kameraet profesjonelt.

Vi har kikket kjapt på NX1, men ikke fått anledning til å teste bildekvaliteten eller funksjonene i detalj ennå. Kameraet lanseres på markedet nå i oktober.

Samsung lanserer også et nytt objektiv, 50-150mm f/2.8. Det er nå 15 objektiver tilgjengelige i NX-serien.

Les også:

Canon oppdaterer EOS 7D  

Dystre tall for kamerabransjen

Er det verdt å oppgradere til iPhone 6?  

Denne klokka viser ikke tiden  

Utfordrer: Samsung NX1. Foto: Eirik Helland Urke

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.