T2

Nikon frir til entusiastene

Nikon lanserer i dag fullformatkameraet D750, som et lettere og rimeligere alternativ til D810. Samtidig kommer en smart blitz med innebygget videolys og en lyssterk vidvinkel.

Nikon D750: Den nye blitzen SB-500 har innebygget videolys. Foto: Eirik Helland Urke
Nikon D750: Den nye blitzen SB-500 har innebygget videolys. Foto: Eirik Helland Urke
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
12. sep. 2014 - 10:00
Vis mer

Nikon lanserer i dag fullformatkameraet D750, som et lettere og rimeligere alternativ til D810. Samtidig kommer en smart blitz med innebygget videolys, samt en lyssterk vidvinkel.

Teknisk Ukeblad var til stede på den norske lanseringen av det som er Nikons nyeste tilskudd til speilrefleksfamilien. Nikon D750 har spesifikasjoner som duger både for entusiaster og profesjonelle, med fullformat og 24,3 megapiksler.

Les også: Er det verdt å oppgradere til iPhone 6?

Innebygget wifi

Kameraet har innebygget wifi, som kan brukes til å sende lavoppløste bilder til mobilen og videre til sosiale medier. For profesjonell bruk med FTP trengs det både wifi-senderen WT5-a og "kommunikasjonsenheten" UT-1 A. En dyr og klumpete løsning for spesielt interesserte.

Video

Kameraet har mange gode videofunksjoner, og en egen meny for alle videofunksjonene. Dermed kan du skille innstillinger mellom video og stillbilder på en praktisk måte. Videopptak kan gjøres opptil 1080/50p HD.

Med den nye blitzen SB-500 får man også videolys på 100 lux  i samme pakke, en svært praktisk løsning synes vi.

Verdt å merke seg er at denne blitzen ikke har alle de profesjonelle funksjonene som vi finner i toppmodellene, til gjengjeld har den en relativt rimelig pris med 2 190 kroner.

Ny vidvinkel

Nikon lanserer også vidvinkelen 20mm f/1.8G, en kompakt ultravidvinkel for fullformatet FX. Det veier 355 gram og koster 7.190 kroner.

 

Nikon D750 får en veiledende pris på 18.990 kroner, med salgsstart 23. september.

 

Photokina

Nikons lansering er en slags tjuvstart på den internasjonale fotomessen Photokina, som arrangeres i Köln neste uke. Der vil også Canon, Sony og en rekke andre produsenter presentere sine nyheter.

Teknisk Ukeblad vil være til stede og rapportere fra Photokina 2014.

 

Nikon D750: Med og uten vertikalgrep.

Vippbar: Nikon D750 med vippbar skjerm.

Vidvinkel: Ny 20mm f/1.8G

Les også:

Microsoft kutter ut Nokia og Windows Phone

Alt du trenger å vite om Apple Watch

Nå kan du få du 1000 GB på iCloud  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.