Markedssjef Peter Dunz i Siemens er stolt over den nye vakuumteknologien og hva den kan gjøre for holdbarheten til mat. (Bilde: Odd R. Valmot)

SIEMENS FRESHNESS CENTER

Femdobler holdbarheten til kjøtt og fisk

Innovativ kjøleteknologi på IFA.

Berlin: Siemens demonstrerer en hvitevareinnovasjon her på IFA-messen som det er verd å merke seg:

De bruker en kombinasjon av vakuum og temperatur til å femdoble holdbarheten til matvarer.

Det å sørge for at hvitevarene bruker lite energi og støyer minst mulig har vært en viktig trend i mange år, men i de siste årene har produsentene også konsentrert seg om å ta vare på matvarene. Det er jo faktisk selve grunnideen til kjøleskap og frysere.

Les også: Denne maskinen lager middagen selv

Modul

Nyheten Siemens viser er en modul mellom kjøleskapet og fryseren.

Her inne er temperaturen på null grader, men det er også en vakuumskuff som reduserer trykket med rundt 350 millibar. Det tilsvarer vel et nivå omtrent på 3000 meters høyde eller så.

Hele poenget er å redusere partialtrykket til oksygen, for den livgivende gassen er også den som bryter ned matvarene med hjelp av bakterier.

Test av stavmiksere: Ni tryllestaver på kjøkkenet

0-sone

Det er to skuffer bak den midtre døren i det nye kjøle-/fryseskapet, som de har smykket med navnet KG38QAL30 Freshness Center.

Den øverste skuffen har vanlig lufttrykk men ved null grader. Den nederste er der moroa er. Når du lukker den, starter en vakuumpumpe og reduserer trykket.

Det durer en liten stund og så varer de kostbare kjøttproduktene, frukt, ost og andre ikke-væske-produkter mye lenger.

Når skuffen skal åpnes, trekker du i en hendel og så hører du en rask hvesing til atmosfæretrykket er reetablert.

Den nye teknologien skal selges på det tyske markedet i år. Om den kommer til Norge før julenissen dukker opp er ikke avklart.

Heller ikke hva prisen blir.

Les også:

For de mest fanatiske starter grill-prosessen klokka fem om morgenen

Denne skjeen smaker for deg

Er dette Norges eldste komfyr?