Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Ny vannbasert alt-i-ett maling med unike rusthindrende egenskaper

Monoguard brukes på den værutsatte Øresundbroen, blant annet for sine unike rusthindrende egenskaper.
Monoguard brukes på den værutsatte Øresundbroen, blant annet for sine unike rusthindrende egenskaper. Foto: Colourbox
Del
Produsert av TUM Studio
VÆRBESTANDIG: Da Kystverket gjennomførte en produkttest for rundt 20 år siden, var det Power Coat «3 in 1» som vant frem. Den dag i dag bruker de fortsatt produktet på stålinstallasjoner og fyrlykter langs hele norskekysten.
VÆRBESTANDIG: Da Kystverket gjennomførte en produkttest for rundt 20 år siden, var det Power Coat «3 in 1» som vant frem. Den dag i dag bruker de fortsatt produktet på stålinstallasjoner og fyrlykter langs hele norskekysten.

Har du noen gang tenkt på hva slags krav som stilles til malingen som benyttes på utsatte stålkonstruksjoner? 

De skal tåle heftig påkjenning fra vær og vind, kjemikalier og slitasje år etter år, og på den måten sørge for at stålet ikke ruster. Ta for eksempel fyrlykter langs kysten. Om malingen ikke holder, spises stålet fort opp av rust, akselerert av saltvann. 

J.S.Cock AS utvikler og selger malingstyper som markedsføres under selskapets eget varemerke Power Coat. Produktspekteret dekker de fleste behov og krav industrien har, både på maling- og spraysiden. 

Selskapet har lenge hatt god suksess med deres løsemiddelbaserte Power Coat «3 in 1», som er en hurtigtørkende enkomponent-maling som brukes som grunner, mellomstrøk og toppstrøk. Malingen har blant annet vært det foretrukne valget til Kystverket for stålinstallasjoner og fyrlykter langs hele norskekysten i over 20 år. Det skyldes blant annet den langvarige beskyttelsen mot rust og ekstremt enkle bruk. Les mer om dette her.

 – Monoguard har overlegne egenskaper i industrielle og maritime miljøer som er utsatt for saltvannssprut, eksosgasser og slitasje, sier Torgeir Stald i J.S.Cock. <i>Foto:  J. S. Cock</i>
 – Monoguard har overlegne egenskaper i industrielle og maritime miljøer som er utsatt for saltvannssprut, eksosgasser og slitasje, sier Torgeir Stald i J.S.Cock. Foto:  J. S. Cock

J.S.Cock har jobbet i flere år med å utvikle et vannbasert alternativ til den løsemiddelbaserte Power Coat «3 in 1». Med Monoguard tilbyr J.S.Cock nå et helt unikt vannbasert antikorrosjonsbelegg. 

– Med vannbaserte Monoguard leverer vi en overlegen maling med en helt unik rusthindrende grunner og toppstrøk i ett. Monoguard er laget for bruk på metallkonstruksjoner i korrosive miljøer, og varer i over 15 år med to strøk. Det at det er enkomponent sparer kundene for mye tid og penger, poengterer Torgeir Stald i J.S.Cock. 

Stald er produktsjef for Power Coat, og har selv over 30 års fartstid i selskapet der han har jobbet med maling hele veien.

Power Coat selges gjennom mer enn 250 lagerførende forhandlere i Norge. 

Finn din nærmeste forhandler »

For de mest ekstreme korrosive miljøer

Monoguard er ment for det profesjonelle markedet og de mest ekstreme korrosive miljøer.

– Vi har gjennomført mange tester, og produktet tilfredsstiller alle krav i henhold til ISO 12944. Vi har jobbet med å utvikle produktet i mer enn 5 år, så vi er godt kjent med kvalitetene til produktet, sier Stald. 

Monoguard kan blant annet brukes til konstruksjoner, ramper, bærende søyler, rekkverk, gangbruer, bruer, og alt av stål utvendig.

– Monoguard har overlegne egenskaper i industrielle og maritime miljøer som er utsatt for høy relativ fuktighet, aggressiv atmosfære i kyst og havstrøk med høyt saltinnhold, slår han fast.

Monoguard utviklet for å stå i korrosive miljøer nær vann, salt og forurensing. <i>Foto:  Colourbox</i>
Monoguard utviklet for å stå i korrosive miljøer nær vann, salt og forurensing. Foto:  Colourbox

På den værutsatte Øresundbroen som binder København og Malmø sammen, brukes Monoguard. 

– Monoguard fungerer svært bra der på den værslitte broen, blant annet på grunn av størrelsen på broen. I tillegg er Monoguard utviklet for å stå i korrosive miljøer nær vann, salt og forurensing. Hensyn til miljø var også en stor del av motivasjonen til at de valgte vannbaserte Monoguard, poengterer Stald. 

Monoguard er godkjent for korrosjonsklasser i fra C1 til C5, som omfatter marin- og industriområdene som er mest utsatt for korrosjon. 

Vis mer

Stadig strengere miljøkrav 

Vannbasert maling kan påføres i ned til 5 grader, og passer derfor best for vår-, sommer- og høstarbeid. Når produktet skal brukes i et miljø med andre mennesker tilstede, spesielt innendørs, har den en stor fordel.

– Det at Monoguard er en vannfortynnbar maling som er luktfri er en stor fordel for utførende. Utføres arbeidet innvendig så slipper man å bruke pustemaske, og man slipper tynning og løsemidler som kan påvirke andre i lokalet også.  

Stald forteller at erfaringen med å jobbe med Monoguard så langt er veldig positive. 

Kundene som har testet produktet er veldig positive.

Torgeir Stald

– Vi har begynt å lufte interessen blant noen av kundene våre, og den er stor. Kundene som har testet produktet er også veldig positive. De liker at den er miljøvennlig, så godt som luktfri, og ikke minst at den gir en fin finish. Siden den er vannbasert kan påføringsverktøy renses i vann, og transportmessig utgjør den ingen eksplosjonsfare. 

Man slipper mye svinn ved å bruke enkomponent-maling, siden alternativet er å bruke to ulike komponenter. Ikke minst har Monoguard god vedheft og er svært enkel å jobbe med. 

– Vi prøver å være så miljøvennlige som mulig, og det er også den veien kjemikalier går. Vi synes det er et stort framskritt å få dette til å fungere på alle metaller, så vi håper at dette vil vekke interesse i markedet, sier Stald.

Tilbyr rådgivning

JS Cock tilbyr også rådgivning til sine kunder. Både Stald og tre av hans kollegaer har FROSIO Inspektør Nivå III-sertifikat.

– Hvis kunden tar kontakt og ber om hjelp så kan vi være behjelpelig med en faglig anbefaling. Vi kan også dokumentere ut fra hvilke behov og miljø det skal stå i, opplyser han.

– Mesteparten av vårt produktspekter er tilgjengelig på vårt hovedlager i Oslo for rask levering, legger han til.

Kontakt oss »

Ansetter ny salgssjef for malingsavdelingen

Mathias Heimerback tiltrer som ny salgssjef for malingsavdelingen 1. juni.
Mathias Heimerback tiltrer som ny salgssjef for malingsavdelingen 1. juni.

JS Cock har nylig ansatt Mathias Heimerback, som tiltrer som ny salgssjef for malingsavdelingen 1. juni. Han har bred erfaring innen salg og markedsføring, og god kunnskap til malingsmarkedet fra tidligere jobber. 

Han ser frem til å bli en del av det kompetente miljøet.  

– Det blir først og fremst veldig spennende. JS Cock er et firma med lange tradisjoner og et operativt eierskap. De har en veldig stor vilje og ønske om å utrette ting, og deler mine verdier når det gjelder kundefokus og gode, standardiserte opplegg.

Han forteller at prioriteringene fremover blir å bygge videre på suksessen til Power Coat.

– Målet er å posisjonere oss i de riktige markedene og bygge merkevaren, få større og bedre markedsandeler, og ikke minst øke omsetningen. J.S.Cock har også veldig spennende produkter som Power Coat som jeg gleder meg til å bygge videre, avslutter han. 

Les flere artikler fra J.S. Cock