Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Power Coat «3 in 1» er malingen som brukes på fyrtårn langs hele norskekysten

VÆRBESTANDIG: Da Kystverket gjennomførte en produkttest for rundt 20 år siden, var det Power Coat «3 in 1» som vant frem. Den dag i dag bruker de fortsatt produktet på stålinstallasjoner og fyrlykter langs hele norskekysten.
VÆRBESTANDIG: Da Kystverket gjennomførte en produkttest for rundt 20 år siden, var det Power Coat «3 in 1» som vant frem. Den dag i dag bruker de fortsatt produktet på stålinstallasjoner og fyrlykter langs hele norskekysten.
Del

Power Coat «3 in 1» er en hurtigtørkende enkomponent-maling som kan brukes som grunner, mellomstrøk og toppstrøk. Power Coat har overlegne egenskaper i industrielle og maritime miljøer som er utsatt for saltvannssprut, kjemikalier, eksosgasser og slitasje. 

– Nå har vi også begynt å tilby Power Coat «3 in 1» til privatpersoner gjennom våre forhandlere, forteller Torgeir Stald i J.S.Cock, som er produktsjef for Power Coat. <i>Foto:  J. S. Cock</i>
– Nå har vi også begynt å tilby Power Coat «3 in 1» til privatpersoner gjennom våre forhandlere, forteller Torgeir Stald i J.S.Cock, som er produktsjef for Power Coat. Foto:  J. S. Cock

– Power Coat «3 in 1» har lenge blitt solgt til industrien, og har blitt veldig godt mottatt der for sin langvarige beskyttelse i korrosive miljøer og ekstremt enkle bruk. Derfor har vi nå også begynt å tilby produktene til privatpersoner gjennom våre forhandlere.

Det sier Torgeir Stald i J.S.Cock, som er produktsjef for Power Coat. Han har selv over 30 års fartstid i selskapet, der han har jobbet med maling hele veien. Både Stald og tre av hans kollegaer har FROSIO Inspektør Nivå III-sertifikat.

Han forteller videre at Power Coat er godkjent i henhold til både NORSOK M-501 System 1. (offshore) og TÜV, og i tillegg tilfredsstiller de nye VOC-kravene.

– Fordelen med Power Coat «3 in 1» er at den har ekstremt høy elastisitet og overlegen dekkevne. Produktet kan påføres direkte på bart metall og lett rustet metall. Det har enestående vedheft, selv på aluminium og galvanisert stål.

Power Coat «3 in 1» lagerføres i 5 liter, 750 ml bokser og 500 ml spray.

– Vi har over 250 lagerførende forhandlere, selv om utvalget kan variere noe fra butikk til butikk. Mesteparten av vårt produktspekter er tilgjengelig på vårt hovedlager i Oslo for rask levering.

Finn din nærmeste forhandler »

Brukt av Kystverket i over 20 år

Power Coat har mange trofaste brukere i Norge. Da Kystverket gjennomførte en produkttest for rundt 20 år siden, var det Power Coat «3 in 1» som vant frem. Den dag i dag bruker de fortsatt produktet på stålinstallasjoner og fyrlykter langs hele norskekysten.

LANGVARIG BESKYTTELSE: – For oss var det viktig med langvarig beskyttelse under ekstreme forhold langs kysten. Vi var ute etter et produkt som viste god holdbarhet i forhold til avskalling og god rustbeskyttende evne, sier Refsnes.  <i>Foto:  Privat</i>
LANGVARIG BESKYTTELSE: – For oss var det viktig med langvarig beskyttelse under ekstreme forhold langs kysten. Vi var ute etter et produkt som viste god holdbarhet i forhold til avskalling og god rustbeskyttende evne, sier Refsnes.  Foto:  Privat

– Vi bruker Power Coat «3 in 1» stort sett på alt av stålinstallasjoner som skal ha maling på seg, i tillegg til en del på glassfiberprodukter vi har hatt.

Det forteller Arve Refsnes, som har jobbet som ingeniør i forsyningsavdelingen til Kystverket i snart 20 år. Hovedgrunnen for valget var, ifølge han, effektivitet. 

– Det er jo et «alt-i-ett-produkt», mens alternativet er tre produkter. Med Power Coat «3 in 1» behøver vi kun ett produkt som vi maler i to solide strøk, som sparer oss for mye tid og penger.

Et annet viktig poeng er ifølge Refsnes tiden de sparer på forarbeidet.

– Det er et produkt som krever moderat med forarbeid. I dag blir fyrlyktene i all hovedsak kun vasket med ganske kraftig høytrykk, som spyler overflaten ren for alt som er løst av rust og gammel maling.

– Sist, men ikke minst, var det viktig med langvarig beskyttelse under ekstreme forhold langs kysten. Vi var ute etter et produkt som viste god holdbarhet i forhold til avskalling og god rustbeskyttende evne, sier Refsnes.

Les mer om samarbeidet mellom Kystverkets og J.S.Cock »

Mange bruksområder

ALLSIDIG: – Power Coat «3 in 1» har svært mange bruksområder både for privatpersoner og industrien, forteller Knut‑Arne Rødningsby i J.S.Cock, som er salgssjef for Maling & Sprøyteutstyr. <i>Foto:  J. S. Cock</i>
ALLSIDIG: – Power Coat «3 in 1» har svært mange bruksområder både for privatpersoner og industrien, forteller Knut‑Arne Rødningsby i J.S.Cock, som er salgssjef for Maling & Sprøyteutstyr. Foto:  J. S. Cock

Knut‑Arne Rødningsby i J.S.Cock er salgssjef Maling & Sprøyteutstyr, og har i likhet med kollega Torgeir Stald FROSIO Inspektør Nivå III-sertifikat. Han forteller at typiske bruksområder i industrien er tankanlegg, fasader, begerverk og stålkonstruksjoner både ute og innendørs.

– I tillegg har Power Coat svært lavt løsemiddelinnhold, og er godkjent for bruk på lekeapparater og i næringsmiddelindustrien, forteller han.

Men Power Coat «3 in 1» brukes også mye av borettslag, og har i tillegg svært mange bruksområder for privatpersoner.

– Produktet passer veldig bra til rekkverk, porter, utvendige balkonger, takrenner, pipehatter, takplater og ellers metall som ruster, samt utemøbler. Det kan også brukes til konstruksjoner som bæreverk på en enkel og hurtig måte.

Malingen tåler både svært høye og lave temperaturer, og tester viser ingen negativ virkning på malingen ved temperatursjokk fra +250˚C ned til +5˚C og fra +70˚C ned til -20˚C.

– Power Coat «3 in 1» blir også brukt mye til understellsbehandling av lastebiler og biler. I tillegg passer produktet ypperlig til bruk på tilhengere, landbruksmaskiner- og utstyr, avslutter Rødningsby.