Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Spar energi og kutt kostnader med revolusjonerende elektrisk membranpumpe

– Med Graco Quantm kan du redusere energikostnadene med hele 80 prosent, forteller Alexander Korsgaard i J.S. Cock.
– Med Graco Quantm kan du redusere energikostnadene med hele 80 prosent, forteller Alexander Korsgaard i J.S. Cock. Foto: TUM Studio
Del
Produsert av TUM Studio

Trykkluftdrevne membranpumper har vært standard pumpeteknologi i over 100 år. Men med kravene til dagens og fremtidens anlegg, trengs det smartere, renere og mer effektive måter å transportere væsker fra A til B.

Det er bakgrunnen for at amerikanske Graco har brukt over fem år og 150 millioner kroner på å utvikle den nye revolusjonerende elektriske membranpumpen QUANTM™.

– Pumpa leverer masse funksjoner og kraft i en svært liten forpakning, sier Alexander Korsgaard.  <i>Foto:  TUM Studio</i>
– Pumpa leverer masse funksjoner og kraft i en svært liten forpakning, sier Alexander Korsgaard.  Foto:  TUM Studio

– Her har Graco virkelig knekt koden, for dette er noe markedet virkelig trengte og ikke har sett maken til tidligere. Gracos nye pumpe treffer perfekt på den voksende etterspørselen etter ren energi og bærekraftige teknologiske løsninger, samtidig som den vil spare kundene for betydelige summer.

Det forteller en entusiastisk Alexander Korsgaard mens han viser fram et eksemplar av den nye QUANTM™-pumpen. Korsgaard jobber som rådgivende salgsingeniør i J.S. Cock, med ansvar for pumper i prosessavdelingen deres.  

– Pumpa leverer masse funksjoner og kraft i en svært liten forpakning, og det har vært en enorm interesse for den siden lanseringen. 

Pumpen kan enkelt erstatte eksisterende membranpumper og andre teknologier på grunn av sitt kompakte design og enkelhet. Dette er den minste elektriske dobbeltvirkende membranpumpen på markedet i forhold til kapasitet, takket være Graco's patenterte FluxCore motorteknologi.

– Vi ser nå at pumpene rulles ut i stor skala i hele Europa og USA. Den store etterspørselen ga lange leveringstider tidligere i år, men nå har heldigvis Graco Europa klart å fylle opp lageret, som gjør at vi kan tilby rask levering, forteller Korsgaard. 

Les mer om Graco QUANTM™ her »

Opptil 80 prosent mer energieffektiv

Korsgaard forteller at Graco QUANTM™ er en allsidig pumpe med mange bruksområder.

Graco har brukt over fem år og 150 millioner kroner på å utvikle den nye revolusjonerende elektriske membranpumpen QUANTM™.  <i>Illustrasjon:  Graco</i>
Graco har brukt over fem år og 150 millioner kroner på å utvikle den nye revolusjonerende elektriske membranpumpen QUANTM™.  Illustrasjon:  Graco

– Dette er en revolusjonerende pumpeteknologi som gir et ekstremt kompakt design, stor fleksibilitet, og som kan brukes av alle som driver med forflytning av væske. Quantm kan leveres ATEX-/EX-godkjent, og i en egen hygienisk versjon for næringsmiddelindustrien, så den kan oppfylle de fleste krav til sertifisering. 

Men den viktigste fordelen med den elektriske membranpumpen er energi- og kostnadsbesparelsene.

– Med Graco Quantm kan du redusere energikostnadene med hele 80 prosent. ROI (Return on investment) er imponerende god, og besparelsene vil ha betalt for pumpen raskt, avhengig av strømpriser og driftstiden til pumpen, poengterer Korsgaard.

– Graco selv anslår at deres nye elektriske pumper vil kunne spare kundene for enorme summer i energikostnader dersom man får erstattet pneumatiske membranpumper med nye Quantm, legger han til.

ROI-kalkulator for Graco Quantm »

Plug-and-Play-pumpe med mange fordeler

Bart Clerx, som er produktsjef i Graco, forteller at i tillegg til den enorme energibesparelsen, så er veldig mange interessert i den enkle integrasjonen og kontrollmulighetene som Graco QUANTM™ tilbyr.

– Responsen har vært helt ekstrem, og vi har allerede fått inn mange forhåndsbestillinger, forteller Bart Clerx i Graco. <i>Foto:  Graco</i>
– Responsen har vært helt ekstrem, og vi har allerede fått inn mange forhåndsbestillinger, forteller Bart Clerx i Graco. Foto:  Graco

– Den nye Graco Quantm er en plug-and-play-løsning som passer perfekt for de som har behov for automasjon og fjernstyring, noe som dagens selskaper er veldig interessert i. Graco Quantm er godt tilrettelagt for fjernstyring, og har et eget alarmsystem som varsler dersom det oppstår tekniske problemer, forteller han. 

– Mange kunder ønsker i tillegg muligheten til å justere hastigheten på pumpa. Noen ganger må de kjøre på max, mens de normalt bruker rundt 50 prosent. Med Gracos nye pumpe er det enkelt å justere opp og ned. Programvaren har også en egen funksjon som skrur ned hastigheten på pumpa hvis den går tom og for å prime pumpen igjen. Den stopper også automatisk dersom den har gått tom for lenge, fortsetter han. 

Clerx forteller videre at pumpens konstruksjon gjør at den krever minimalt med service og vedlikehold.

– Felttestene viser at pumpen leverer svært godt og har behov for lite vedlikehold. Det er de samme vedlikeholdsintervallene som på tradisjonelle membranpumper, hvor membraner, kuler og seter slites over tid, men den elektriske motoren og kraftoverføringen står seg imponerende godt. Man må påføre fett på kuleskruen etter 6000 timer (én gang årlig er anbefalt), som sammenfaller med bytte av membran, så dette kan gjøres samtidig på samme service. 

Det at pumpen er så liten og energieffektiv, åpner for helt nye applikasjoner.

KOMPAKT: Graco QUANTM™ (T.V.) side om side med en trykkluftdrevet membranpumpe. <i>Foto:  TUM Studio</i>
KOMPAKT: Graco QUANTM™ (T.V.) side om side med en trykkluftdrevet membranpumpe. Foto:  TUM Studio

– Pumpen kan brukes med omformer fra 12V til 240v, som gjør at den er godt egnet for portable applikasjoner i fjerne strøk. Det gjør den perfekt for blant annet norske fjell- og havområder hvor det ikke er enkel tilgang på trykkluft eller strøm. Pumpen kan driftes ved hjelp av solceller eller en omformer fra annen tilgjengelig energi. Mulighetene er mange, slår Clerx fast.

I og med at pumpen er elektrisk, er den svært stillegående sammenlignet med tradisjonelle trykkluftdrevne pumper.

– Det er viktig for å skape et bedre og tryggere arbeidsmiljø.

Graco lanserte QUANTM™ tidlig i 2023. 

– Responsen så langt har vært over all forventning. Vi forventer at denne revolusjonerende pumpen vil dominere markedet, siden den vil redusere energikostnader betydelig, avslutter han.

Les flere artikler fra J.S. Cock