Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Måleren som minner deg på hvor hver eneste måling er gjort

Del

– Da jeg var en liten jente, og hjalp pappa i bedriften hans, var jobben min å holde målebåndet nede mens han målte opp jobbene. Slik er det ikke lenger, i alle fall ikke med en av disse, sier Trine Knoff Seberg i TOOLS Ålesund med et smil.

I hånden holder hun det aller ferskeste av avanserte lasermålere fra Bosch. Den er faktisk så fersk at blekket i aller første opplag av bruksanvisningen knapt har tørket. Akkurat denne måleren har en veldig spesiell vri, som passer ekstra godt for deg som trakterer større byggeplasser.

Måleren som husker for deg

Innimellom en jevn strøm av kunder i TOOLS-butikken på Moa i Ålesund tar Seberg seg tid til å vise oss nøyaktig hva som gjør denne lasermåleren, ved navn Bosch GLM 120 C, unik.

– Én fordel med dette apparatet er den svært lange måleavstanden, helt opp til 120 meter. Det er langt mer enn tidligere modeller, som ofte stopper på rundt 50 meter, sier Seberg.

Så finnes det modeller som kan måle enda lengre, men de har ikke de samme finessene som denne nyheten har. Det som virkelig kommer til å gjøre jobben mye lettere for mange er den nye bildefunksjonen. I fronten av måleren, rett ved en stor laser- og sensormodul, sitter nemlig et lite kamera.

 
 

– Det fungerer først og fremst som et kikkertsikte, så vi ser nøyaktig hvor vi måler avstanden til, sier verktøyeksperten, og peker på det grønne korssiktet på skjermen.

Når du legger dette på et punkt det skal måles mot, og så trykker på måleknappen, lagres et bilde med både måledataene og hvor lengden ble målt til. På den måten lagrer ikke måleren bare et tall på avstanden, men også et bilde av hva som måles. Dermed blir det lettere å huske hvilket tall som tilhører hvilken distanse, og akkurat hvor målingene er gjort. Den nye måleren har også en langt større og høyoppløst skjerm enn tidligere modeller, som gjør det lettere å se gjennom målingene du har utført.

Se pris på Bosch GLM 120 C hos TOOLS »

Snakker med appen

For store prosjekter, der det skal utføres store mengder målinger, er dette et langt steg fremover. Mange slags fagfolk har blitt godt kjent med måleren Bosch GLM 50 C, og denne har noen av de samme funksjonene som nyheten vi ser på i dag. Blant annet kan den sende måledata til en app på mobilen din. Slikt gjør det lett å få dataene inn i prosjekter som planlegges. Men «lillebror» måler ikke like langt, og mangler altså kameraet, slik at det blir en del mer arbeid å matche målingene fra laserverktøyet med for eksempel prosjekttegninger.

– Så om du er involvert i større prosjekter, eller trenger å lettere se hvor de ulike målingene hører hjemme, er den nye funksjonen med kamera svært attraktiv. Du slipper å notere ved siden av, og sender målingene rett inn via Bluetooth.

Bosch har lenge utviklet noen av de mest presise og hardføre lasermålerne via sitt proffsegement, godt kjent som «Blå-Bosch». Det er her den nye GLM 120 C også hører hjemme, og i disse dager dukker den nye måleren opp i TOOLS-butikker Norge rundt.

– Vi ser at de nye produktene som nå kommer ut fra Bosch er populære hos fagfolk. Varmekameraet de nylig kom ut med, som prismessig er godt innenfor rekkevidden til de fleste håndverkere, er det flere som har kjøpt bare den siste tiden. Det er nok ganske sannsynlig at også denne nye lasermåleren kommer til å bli populær, fordi den tilbyr en praktisk funksjon mange vil ha nytte av, sier Seberg.

Ta deg tid til å utforske

 
 

Lasermålerne er faktisk langt mer fleksible enn mange tror. For de brukerne som tar seg tid til å leke med produktet og dykke ned i menyene vil finne mange hendige funksjoner.

– Det er kjempepraktisk å bruke lasermåleren til å gjøre mer enn et enkelt mål. Alle disse nyere lasermålerne har en funksjon som løpende måler avstanden, så man kan stikke ut en distanse lett, forklarer Seberg. 

– En annen funksjon er utstikking, der lasermåleren hjelper til med å regne ut hvor mange 60 cm plater man trenger på en gitt distanse, eller med å regne ut hvor man skal starte å legge flisene. Da puncher man bare inn målet på flisen i måleren, og skyter laseren over distansen som skal legges – så viser den nøyaktig hvor mange du trenger. Gjett om det sparer tid på en byggeplass når man skal stendre opp 60-60 på en vegg!

Med en stor fargeskjerm og mange funksjoner er det ikke rart at den nye lasermåleren til Bosch fanger oppmerksomheten, selv fra travle kunder som haster gjennom TOOLS-butikken i Ålesund. Fagarbeidere liker litt duppeditter, men de elsker duppeditter som kan gjøre arbeidsdagen enklere.

– Spesielt de yngre i bransjen; de skal gjerne ha alt det nyeste av teknologi til å hjelpe dem i jobben. Noen av de litt eldre er mer konservative, og sverger til litt enklere modeller, men denne nye med kamera gjør jo jobben lettere for alle, sier Seberg.

Men det er også flere enn bare fagfolk setter pris på en god lasermåler. 

– Vi hadde en nonne som kom inn i full nonnedrakt og skulle ha en lasermåler til å måle opp litt avstander på en kommende byggeplass her oppe i Valldal, hvor de lager nytt kloster! Jeg tror de var veldig fornøyd med måleren, for forrige torsdag var det en del munker som var innom og skulle shoppe litt, de også, sier Seberg og ler godt.

Hos TOOLS får du stativet BT150 med på kjøpet av Bosch GLM 120 C »

Les flere artikler fra TOOLS