Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Bosch X-LOCK setter bransjestandarden med økt sikkerhet, kompatibilitet og brukervennlighet

Bosch X-LOCK er et revolusjonerende nøkkelfritt vinkelslipersystem, som gjør det mulig å bytte tilbehør med ett enkelt klikk.
Bosch X-LOCK er et revolusjonerende nøkkelfritt vinkelslipersystem, som gjør det mulig å bytte tilbehør med ett enkelt klikk. Foto: TUM Studio
Bladbytte gjøres på under fem sekunder med Bosch X-LOCK.  Foto: TUM Studio

Mange er kjent med at det vanligvis tar tid å skifte skiver og annet tilbehør på vinkelslipere, der man tradisjonelt har måttet stramme og løsne en festemutter med festenøkkel. Den nye løsningen Bosch X-LOCK skiller seg fra konkurrentene med et unikt nøkkelfritt system.

– Bosch X-LOCK er en revolusjonerende innfesting av tilbehør på vinkelsliper uten noen løse deler. Dermed slipper man å bruke hakenøkkel for å dra til mutter med, som har vært vanlig. Med X-LOCK klikker du enkelt skiva på plass og er 100 prosent sikker på at den er låst. For å løsne tilbehøret igjen drar du enkelt i spaken bak på vinkelsliperen, forteller Kenneth Aarre i TOOLS-butikken på Brakerøya i Drammen.

Han setter seg med en vinkelsliper på fanget og bytter kjapt mellom to skiver for å demonstrere. Stoppeklokka ender på litt under fem sekunder for et bladbytte.

Samtidig som du slipper å bruke verktøy for å skifte tilbehør, kan du føle deg helt trygg på at det er montert korrekt.

– Stort sett alle skiver har én retningsvei, men med festesystemet til X-LOCK er det ikke mulig å feste tilbehøret feil vei. Skiven må monteres med logoen vendt mot maskinen for at låsen skal klikkes på plass. Det er en stor fordel, understreker Aarre.

Skivene til X-LOCK passer også gammel type innfesting, så dersom man har ulike vinkelslipere med ulik innfesting kan man trygt bare kjøpe X-LOCK tilbehør til begge modellene. X-LOCK tilbehør har samme pris som tilbehør til gammel innfesting fra Bosch. 

Få med deg alle nyhetene fra TOOLS »

Innovative sikkerhetsfunksjoner

– Med X-LOCK klikker du enkelt skiva på plass og er 100 prosent sikker på at den er låst. For å løsne tilbehøret igjen drar du enkelt i spaken bak på vinkelsliperen, forteller Kenneth Aarre i TOOLS-butikken på Brakerøya i Drammen.  Foto: TUM Studio

Bosch X-LOCK passer for de fleste, men takket være alle de innovative sikkerhetsfunksjonene har systemet blitt spesielt godt mottatt blant større aktører som har skarpt fokus på HMS.

– Funksjoner som «kickback control», «drop control», «restart protection» og ikke minst hurtigbremsen, gjør X-LOCK tryggest mulig å bruke. Det er selvfølgelig noe HMS-ansvarlige setter høyt, sier han og forklarer videre:

Tre grunner til å velge Bosch X-LOCK

1. Det er svært raskt å bytte skive - uten verktøy.

2. Det er umulig å feste skiven feil vei, og du kan være helt sikker på at den sitter trygt og godt.

3. X-lock-skiver kan også festes på tradisjonelle vinkelslipere med vanlig stramming.

– Hurtigbremsen sikrer at maskinen stopper helt innen ett sekund, mens på batterimodellene har vi en helt spesiell bremseskive som stopper 4 ganger så raskt. Med «kickback control» stopper maskinen hvis den setter seg fast, så man unngår rekyl. Det samme gjelder hvis maskinen faller i gulvet, så slår «drop control» inn og maskinen stopper. «Restart protection» hindrer at maskinen starter av seg selv etter et strømbrudd.

Videre forteller Aarre at bladene aldri slurer med systemet til X-LOCK.

– Vinkelsliperen er et farlig verktøy om den brukes feil. Med vanlig innfesting kan det slure, og da gidder kanskje ikke alle å hente verktøy for å stramme skiven. Det slipper du å tenke på med klikksystemet til X-LOCK.

Få råd via videosamtale med proffene i TOOLS  »

Kompatibel med over 150 tilbehør

Bosch setter standarden for innfesting av tilbehør med X-LOCK, men har ikke til hensikt å låse markedet. Det finnes allerede et enormt utvalg av over 150 tilbehør, og over 40 tilbehørsprodusenter har sluttet seg til det revolusjonerende systemet.

Skivene til X-LOCK passer også gammel type innfesting, så man kan trygt bare kjøpe X-LOCK tilbehør til begge modellene. Foto: TUM Studio

– Nesten alle skiveprodusenter har X-LOCK i sitt system, og det kommer flere og flere hele tiden.

Mens stadig flere produserer X-LOCK-tilbehør på lisens, har Bosch det bredeste utvalget. Aarre forteller at TOOLS-butikkene nå har fått påfyll av de aller siste av tilbehør innen X-LOCK.

– Vi har alt av tilbehør til X-LOCK, både til å kappe stål, stein og flis, i tillegg til flapdisker og alt som er. 

Aarre forteller at en av de mest spennende nyhetene fra Bosch X-LOCK akkurat nå er en ny batteridrevet vinkelsliper.

– Det har akkurat kommet en ny kjempesterk 1500-watts batterivinkelsliper, men vi har selvfølgelig mange modeller på både batteri og ledning, avslutter han.

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022