BLOG

Windows Phone 7.5 i august?

Neste år kommer Microsoft med én liten og en veldig stor oppdatering til Windows Phone 7.

16. des. 2010 - 13:10

Vi skrev for en uke siden om de to kommende Windows Phone 7-oppdateringene som er forventet i 2011, og nå begynner flere detaljer å bli tilgjengelige.

Les også: Test av HTC 7 Trophy »

Klipp og lim-funksjonalitet tidlig i 2011

Den første oppdateringen skal komme allerede iløpet av første kvartal neste år. I denne oppdateringen skal "klipp og lim"-funksjonalitet på plass. At dette ikke var på plass fra dag én er i utgangspunktet ganske uforståelig, spesielt med tanke på den massive kritikken Apple fikk da de første iPhone-modellene kom med nøyaktig samme mangel.

Det forventes at Microsoft presenterer denne oppdateringen på CES-messen i januar, med en global lansering hakk i hæl.

Omfattende oppdatering til høsten

Den mest interessante WP7-oppgraderingen kommer til høsten neste år, og har fått kodenavn Mango. Mango-oppdateringen er så omfattende at det spørs om vi ikke sitter igjen med Windows Phone 7.5 etterpå.

Les også: Tre ting vi elsker og hater med WP7 »

Alle detaljer er ikke kjent, men det er likevel blitt lekket en hel del informasjon. Blant annet skal nettleseren (som allerede er super) oppgraderes med både Silverlight og HTML5. 

I tillegg får utviklere mer kontroll når de lager programvare til plattformen, noe som skal åpne for bedre multitasking, nedlastning direkte fra programmer (for eksempel nye funksjoner og andre oppdateringer) og generelt større frihet til å integrere egne løsninger.

Det forventes at også sluttbrukeren får flere personaliseringsmuligheter enn i dagens versjon, der du kan gjøre lite annet enn å skifte farge på- og sortere ikonene på startskjermen.

Norsk språk i seneste laget?

I tillegg til disse endringene skal en omfattende språkpakke på plass. Dette kan bety at vi ikke får en norsk versjon av Windows Phone 7 før i august-september neste år, uten at vi skal spekulere for mye rundt dette.

Selv om informasjonen kommer fra det som skal være "sikre kilder" er det på sin plass å nevne at ingenting er bekreftet av Microsoft - som kjører "Apple"-taktikk ved å ikke uttale seg til media. Ting kan altså se annerledes ut når produsenten kommer med de offisielle lanseringene sine.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilder: Zdnet via BGR

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.