Kraftig eksplosjon i norskeid tankskip

En massiv eksplosjon skjedde lørdag om bord i det norskeide tankskipet «Stolt Groenland» i Ulsan i Sør-Korea. Brannen som oppsto, spredte seg til et annet skip.

Kraftig eksplosjon i norskeid tankskip
Det norskeide oljetankskipet «Stolt Groenland» lå til kai i den sørkoreanske havnebyen sørøst i Sør-Korea da eksplosjonen skjedde klokken 11 på formiddagen lokal tid. Foto: Google Maps

Det norskeide oljetankskipet «Stolt Groenland» lå til kai i den sørkoreanske havnebyen sørøst i Sør-Korea da eksplosjonen skjedde klokken 11 på formiddagen lokal tid.

Brannen som oppsto som følge av eksplosjonen, spredte seg videre til et nærliggende skip.

Kystvakten har opprettet etterforskning av hendelsen og politiet har stengt trafikken i området i tilfelle nye eksplosjoner, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Flere skadde

Les også

Ifølge AFP ble tolv personer skadd, hvorav tilstanden til én av dem ble betegnet som kritisk. Ifølge Reuters var det ni personer som ble skadd. Det er uklart om de skadde befant seg om bord i skipene og om skadene skyldtes selve eksplosjonen eller brannene som fulgte.

Ifølge VG ble kun én person lettere skadd om bord i oljetankeren «Stolt Groenland».

Alle de til sammen 25 personene som var om bord i oljetankeren da eksplosjonen skjedde, i tillegg til 21 personer om bord i det andre skipet, ble evakuert etter eksplosjonen.

Bekymret

Oljetankeren «Stolt Groenland» er Cayman-registrert og eid av det norsk-luxemburgske rederiet Stolt-Nielsen.

Skipet ligger foreløpig stabilt i havnen hvor hendelsen skjedde, opplyser shipping- og skipsfartsavisen Maritime Bulletin.

– Stolt Tankers ønsker å uttrykke sin dypeste bekymring vedrørende hendelsen. Sikkerheten til dem i nærheten av skipet er essensiell for selskapet. Stolt Tankers har satt i gang et beredstiltak og er i kontakt med de lokale myndighetene, skriver selskapet i en pressemelding.

Årsaken til eksplosjonen er ennå ikke kjent, opplyser selskapet.

Les også

Les mer om: