SAMFERDSEL

Voi promilletestet sparkesyklister – halvparten blåste til minst 0,4

Over halvparten av dem som lot seg promilleteste av Vois egne folk i Oslo natt til søndag, hadde over 0,4 i promille. Den høyeste målte promillen var 1,7.

Selskapet hadde åtte personer ute i Oslos gater mellom klokken 22 og 1 natt til søndag. De stoppet fulle folk på elsparkesykler, testet promillen og informerte om lovverket.
Selskapet hadde åtte personer ute i Oslos gater mellom klokken 22 og 1 natt til søndag. De stoppet fulle folk på elsparkesykler, testet promillen og informerte om lovverket. Foto: NTB
27. juni 2021 - 14:59

– Vi har en ryddepatrulje og da var det også på tide med en promillepatrulje. Patruljen vil operere på nattetid i utelivsområdene der det med stor sannsynlighet er fulle folk. Og fulle folk, det var det, sier Voi-sjef Christina Moe Gjerde til Avisa Oslo.

Selskapet hadde åtte personer ute i Oslos gater mellom klokken 22 og 01. De stoppet folk på elsparkesykler, testet promillen og informerte om lovverket.

– De aller fleste satt pris på initiativet, og det er noen som faktisk ikke er klar over at det eksisterer en lov som forbyr fyllekjøring på elsparkesykkel, sier Gjerde.

Til NTB sier hun at de etterlyser mer politikontroll på eksisterende regelverk.

– Fyllekjøring på elsparkesykkel er et kunnskaps- og holdningsproblem. Noen er ikke klar over regelverket, andre velger å kjøre ruspåvirket selv om de vet at loven brytes. Manglende kontroll er en stilltiende aksept for at fyllekjøring på elsparkesykkel er greit, sier Moe Gjerde.

Skjelvet meldes å være det kraftigste til å ramme Taiwan på 25 år. TV-bilder viser ødelagte bygninger i byen Hualien, øst i landet.
Les også

Taiwan: Kraftigste jordskjelv på 25 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.