BLOG

Vivaz skal bli Sony Ericssons nye kamerakonge

Sony Ericsson Vivaz har Symbian, 8 megapikslers kamera og muligheter for å filme i 720p. 

21. jan. 2010 - 12:48

Vi liker trykkskjerm, vi liker mye teknologi, vi liker unødvendig høye oppløsninger på mobilkamera og vi liker Symbian. Vi synes derfor det er gode greier at Sony Ericsson i dag lanserte Vivaz. 

Operativsystemet i Vivaz er Symbian, og menysystemet er det samme som brukes i Nokias trykkskjermtelefoner: S60 5th Edition. Skjermen har en størrelse på 3,2 tommer og nHD-oppløsning (640 x 320 piksler). 

Kameraet er det som får mest oppmerksomhet i Sony Ericssons pressemeldinger, og det er ikke helt uten grunn. Telefonen kan ta stillbilder i opp til 8,1 megapikslers oppløsning, og har ellers både autofokus, bildestabilisator og ellers det som trengs for å ta skarpe bilder under både gode og halvgode forhold.

Endelig flytende 720p-filming?

Vi skal heller ikke legge skjul på at vi gleder oss til å teste ut videofunksjonen på kameraet. Her kan du filme i en oppløsning på opp til 720p (1280 x 720 piksler). Samsung Omnia HD greier å presse den samme videoppløsningen, men mens Omnia HD filmer i 24 bilder i sekundet, får du her hele 30 bilder i sekundet. Legg til at Vivaz også har autofokus under filming, i tillegg til kjappere prosessor (720 MHz mot Omnias 600 MHz), så er det all grunn til å forvente at Sony Ericsson trekker det lengste strået når det kommer til kvalitet på videoene. 

Siden oppløsningen på videoklippene er langt høyere enn hva skjermen greier vise, får du først fullt utbytte av disse om du ser dem på en 720p-TV. Telefonen kommer med DLNA-støtte, noe som betyr at du kan streame videosnuttene dine til Playstation 3 eller andre DLNA-apparater. 

Vivaz serverer mer enn et svært lovende kamera. Her får du GPS, 3,5 mm-utgang, HSPA (10,2 Mbps ned, 2 Mbps opp) og WLAN. At telefon i tillegg ikke veier mer enn 97 gram er vel heller ikke noen ulempe.

Sony Ericssons presentasjonsvideo:  

Om du vil lese mer om Vivaz, kan vi anbefale følgende lenker: 

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilde: Sony Ericsson (Pressemelding)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.