BYGG

Vinneren av Statens byggeskikkpris er kåret

 

Vinner av statens byggeskikkpris 2014
Vinner av statens byggeskikkpris 2014 Bilde: www.espengees.com
17. juni 2014 - 15:45

Tirsdag ettermiddag delte Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ut Statens byggeskikkpris 2013 til Gjensidige og NSBs hovedkontor i Oslo.

"Prisvinneren viser hvordan gode by-bygninger kan bidra effektivt til byutvikling. Vinneren består av to presise urbane bygninger som rommer moderne kontorarbeidsplasser og rike interiører. Arkitekt og byggherre har utvist solid fagkunnskap og evne til disiplinert planlegging og gjennomføring fra overordnet ide til minste detalj. Bygningene utmerker seg med miljøriktige løsninger", var juryens begrunnelse for hvorfor nettopp hovedkontoret vant.

Les også: Slik kan Høyblokka bli et moderne miljøbygg

En hederspris

Til sammen 56 ble nominert til konkurransen om å vinne Statens byggeskikkpris 2014. De nominerte byggene var både offentlige, kommunale, private og næringsbygg. Og tilfredsstiller alle prisens krav.

Prisen er en hederspris for bygninger, med tilhørende anlegg, som gjennom utførelse, materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken.

Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og må oppfylle sentrale krav innenfor miljø og universell utforming.

Les også: Bygger verdens høyeste skyskraper med 80.000 tonn stål

Et foregangsbygg

Ved utvelgelse av vinneren har juryen hatt spesiell fokus på universell utforming, nytenkning og behov.

– Vinnerbygget har en byggemetode som er overførbar til andre bygg, og kan benyttes videre etterhvert som ny byggeskikk utvikles. Det er et veldig viktig kriterium i konkurransen, sier leder av juryen, Anne Enger.

Dagens pris ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo.

Les også:

Vegvesenet slår setnings-alarm etter sprekk i den hvite prestisjebrua i Bjørvika

Bygger verdens høyeste skyskraper med 80.000 tonn stål

Så mye har Oslo forandret seg på bare seks år  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.