ENERGI

Vil utvide leteområdene i Barentshavet med 48 nye blokker

Sender TFO-forslag ut på høring.

OED foreslår å legge til 90 nye blokker i årets TFO-tildeling, 48 av dem i Barentshavet.
OED foreslår å legge til 90 nye blokker i årets TFO-tildeling, 48 av dem i Barentshavet.
Ina AndersenIna AndersenJournalist
14. mars 2019 - 13:22

Olje- og energidepartementet har i dag startet årets konsesjonsrunde i de geologisk best kjente områdene på norsk sokkel – TFO 2019, ved å sende et forslag om nye blokker ut på høring.

Regjeringen foreslår en utvidelse på hele 48 blokker i Barentshavet, 37 blokker i Norskehavet og 5 blokker i Nordsjøen, kunne olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg melde fra scenen på Norsk olje og gass' årskonferanse. 

– Tildeling av nytt, attraktivt leteareal er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk, sier han i en pressemelding om utlysningen.

Over halvparten i Barentshavet

TFO-rundene (tildeling i forhåndsdefinerte områder) og de nummererte rundene utgjør de to likestilte konsesjonsrundene på norsk kontinentalsokkel. TFO-rundene gjennomføres årlig, og omfatter modent areal på norsk sokkel.

Totalt legger departementet til 90 nye blokker, som oljeselskapene kan søke om letelisenser i. 

– Over halvparten av de foreslåtte blokkene er i Barentshavet. Å opprettholde den positive utviklingen i leteaktiviteten i Barentshavet er viktig. Jeg håper dette vil bidra til robuste utbyggingsløsninger og til økt verdiskaping i nord, sier Freiberg.

Den foreslåtte utvidelsen av TFO-arealet omfatter områder som ligger nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet. Forslaget til utvidelse er i tråd med de rammer Stortinget har satt for arealtildeling på norsk sokkel.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.