ENERGI

Vil utvide leteområdene i Barentshavet med 48 nye blokker

Sender TFO-forslag ut på høring.

OED foreslår å legge til 90 nye blokker i årets TFO-tildeling, 48 av dem i Barentshavet.
OED foreslår å legge til 90 nye blokker i årets TFO-tildeling, 48 av dem i Barentshavet.
Ina AndersenIna AndersenJournalist
14. mars 2019 - 13:22

Olje- og energidepartementet har i dag startet årets konsesjonsrunde i de geologisk best kjente områdene på norsk sokkel – TFO 2019, ved å sende et forslag om nye blokker ut på høring.

Regjeringen foreslår en utvidelse på hele 48 blokker i Barentshavet, 37 blokker i Norskehavet og 5 blokker i Nordsjøen, kunne olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg melde fra scenen på Norsk olje og gass' årskonferanse. 

– Tildeling av nytt, attraktivt leteareal er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk, sier han i en pressemelding om utlysningen.

Over halvparten i Barentshavet

TFO-rundene (tildeling i forhåndsdefinerte områder) og de nummererte rundene utgjør de to likestilte konsesjonsrundene på norsk kontinentalsokkel. TFO-rundene gjennomføres årlig, og omfatter modent areal på norsk sokkel.

Totalt legger departementet til 90 nye blokker, som oljeselskapene kan søke om letelisenser i. 

– Over halvparten av de foreslåtte blokkene er i Barentshavet. Å opprettholde den positive utviklingen i leteaktiviteten i Barentshavet er viktig. Jeg håper dette vil bidra til robuste utbyggingsløsninger og til økt verdiskaping i nord, sier Freiberg.

Den foreslåtte utvidelsen av TFO-arealet omfatter områder som ligger nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet. Forslaget til utvidelse er i tråd med de rammer Stortinget har satt for arealtildeling på norsk sokkel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.