IT

Vil ha nødprioritet til 10.000 numre

TRØBBELVERN: PTT mener ikke bare at nødetatene skal sikres mot mobilkriser, men ønsker så mange som 10.000 numre til viktige personer og institusjoner på listen.
TRØBBELVERN: PTT mener ikke bare at nødetatene skal sikres mot mobilkriser, men ønsker så mange som 10.000 numre til viktige personer og institusjoner på listen. Bilde: Mona Strande
15. juni 2011 - 08:31

Post- og teletilsynet (PTT) vil gi viktige personer og institusjoner prioritet, slik at telefonene deres fungerer selv i kriser.

DSB: – Krisehåndtering kan ikke baseres på mobil

Kommersielle hindre

Tilsynet mener rundt 10.000 telefonnumre trenger prioritet i kriser, slik som da Telenors mobilnett var nede i et halvt døgn i pinsen. PTT-direktør Willy Jensen mener det er kommersielle hindre i veien, melder NRK.

– Man har slitt med å finne en god finansieringsordning. Telenor er på børsen. Det betyr at de etter kommersielle regler skal tjene mest penger, sier han.

Trafikkork etter omstart

Teoretisk mulig

Telenors dekningsdirektør for mobil, Bjørn Amundsen, synes ikke en slik VIP-ordning har noe for seg.

– Nå har ikke vi analysert det forslaget, så dette blir ut ifra det jeg sitter med av kunnskap her og nå. Dette vil koste veldig mye, og jeg er også i tvil om det teknisk sett lar seg løse. Men teoretisk sett er det mulig å gjøre det, sier han.

Telenor-problemene:

Store problemer for Telenor

Telenor kompenserer kundene etter trøbbelhelg

Giske langer ut mot Telenor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.