DEBATT

Vil du være med og forme fremtiden? Her er fem gode grunner for å velge teknologifag

Nå har du muligheten til å velge en utdanning som gir deg inngangsbillett til en spennende bransje som gjør deg i stand til å forme fremtiden.

Olje- og gassnæringen har satt seg store mål. Frem mot 2050 skal næringen redusere utslippene til å bli nær null. Utdanner du deg innen teknologifag betyr det at du kan være med på laget som skal utvikle nye klimaløsninger som gir stor effekt, skriver artikkelforfatteren.
Olje- og gassnæringen har satt seg store mål. Frem mot 2050 skal næringen redusere utslippene til å bli nær null. Utdanner du deg innen teknologifag betyr det at du kan være med på laget som skal utvikle nye klimaløsninger som gir stor effekt, skriver artikkelforfatteren. Foto: Eirik Helland Urke
Anniken Hauglie, administrerende direktør i Norsk olje og gass
9. apr. 2021 - 14:00

1. Klima: Olje- og gassnæringen har satt seg store mål. Frem mot 2050 skal næringen redusere utslippene til å bli nær null. Utdanner du deg innen teknologifag betyr det at du kan være med på laget som skal utvikle nye klimaløsninger som gir stor effekt. Vi skal rense naturgassen og lage rent hydrogen. Vi skal fange klimagassen CO2 og sende den ned i bakken. Vi skal bygge ut vindkraft til havs og sende strøm til land.

2. Fremtidsrettet: Gjennom teknologiutdanningen får du bred bakgrunn innen teknologi og vitenskap. Dette er kunnskaper som lett kan overføres til andre fagfelt, fra olje og gass til fornybar energiteknologi. Det betyr at du det du lærer vil kunne brukes gjennom hele livet –  i mange forskjellige typer jobber – og i mange ulike bedrifter.

Dominerende energibærer

3. Fleksibel: Etter utdanningen er mulighetene mange i olje- og gassnæringen, uansett livssituasjon. Foretrekker du vanlig arbeidstid kan du jobbe på kontor. Ønsker du kortere arbeidsperioder med jobb og lengre perioder med fri kan du jobbe ute i havet. Her er det mye opp til deg selv hva du ønsker å gjøre.

4. Varig: Olje og gass vil være en dominerende energibærer i flere tiår til og bruksområdet utvides stadig. I fremtiden skal mindre forbrennes, mens bruken øker innen petrokjemisk industri. De trenger olje og gass for å lage et uendelig antall produkter som medisiner, klær, møbler, batterier, elektriske biler, leppestift, mobiltelefoner, kontaktlinser og det meste av alt det andre moderne mennesker behøver i hverdagen.

Du kan bidra med ditt valg

5. Verdifull: Nær halvparten av oljen og gassen på norsk sokkel er produsert og solgt. Det har skapt enorme verdier for alle i Norge. Det er viktig at vi fremover også gjør en god jobb med å hente opp disse verdifulle ressursene. Da vil Norge skape mange arbeidsplasser, kompetanse, ny teknologi og store inntekter til fellesskapet. Det vil du bidra med når du velger teknologifag.

Ta en prat med studieveilederen. Sjekk nettsidene til høgskolene og universitetene. Se hvilke muligheter teknologifag gir. Ønsker du å gjøre en forskjell, er valget ditt. Lykke til!

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.