MARITIM

Viking Sky: Slik var dramatikken om bord

Se video av redningsaksjonen og følg skipstrafikken fra døgnet da Viking Sky havnet i havsnød.

25. mars 2019 - 14:26

I løpet av det påfølgende døgnet etter at cruiseskipet Viking Sky fikk motorstans i Hustadvika brukte mange Twitter og You Tube til å dokumentere hva som skjedde. Skipet var på vei fra Tromsø til Stavanger, og hadde 1.373 personer om bord.

Forsvaret og Hovedredningssentralen filmet selv deler av evakueringen og redningsaksjonen. Øverst i artikkelen kan du se en sammenstilling av dette videomaterialet.

Les også

Etter visitt til Haakonsvern seilte britisk fregatt hjem med nye våpen

Følg skipstrafikken 

Det var i 14-tiden lørdag 23. mars at Viking Sky sendte ut en mayday-melding fra sin posisjon i Hustadvika i Fræna kommune i Møre og Romsdal om motorstans.

Under vises skipstrafikken fra før motorstansen og frem til skipet var slept inn til havnen i Molde rundt klokken 17 på søndag ettermiddag.

Passasjerer twitret om dramatikken

De fleste av de 915 passasjerene om bord på cruiseskipet kom fra USA og Storbritannia. Flere la ut tweets fra dramatikken om bord og fra tiden etter evakueringen. Her har vi hentet ut noen av videoklippene.

 

Russland har siden starten av oktober 2023 mistet nærmere hundre stridsvogner i måneden i gjennomsnitt, men russisk industri er i stand til å erstatte disse tapene, ifølge britisk etterretning. Dette bildet er fra 19. desember 2023.
Les også

Britisk etterretning: Russland kan erstatte over hundre stridsvogner i måneden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.