KARRIERE

– Vi skal være stemmen for ansvarlig bruk av teknologi

Lise Lyngsnes Randeberg er gjenvalgt som president i Tekna.

Gjenvalgt som Tekna-president: Lise Lyngsnes Randeberg.
Gjenvalgt som Tekna-president: Lise Lyngsnes Randeberg. Bilde: Tormod Haugstad
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
11. juni 2017 - 17:56
 
Lise Lyngsnes Randeberg ble klappet inn som president for to nye år av Teknas representantskapsmøte, som fant sted på Hamar i helgen. Teknas Representantskap er fagforeningens øverste organ.
 
Randeberg har sittet som president siden 2013, og går nå løs på sin tredje periode. Hun er til daglig professor i biomedisinsk optikk og fotonikk ved institutt for elektronikk og telekommunikasjon ved NTNU, noe hun vært siden september 2011. Lyngsnes Randeberg forsker på vekselvirkninger mellom lys og biologiske materialer.
 

 Samfunnsansvar

- Jeg gleder meg til å fortsette det viktige arbeidet vi er i gang med i Tekna. Vi har et samfunnsansvar som vi skal forvalte på en ansvarlig måte, og våre medlemmer skal være med å utvikle de teknologiske løsningene innen viktige områder som helse, klima, samferdsel og energi.
 
- Vi skal også kjempe for medlemmenes rettigheter i arbeidslivet, og vi skal være stemmen for ansvarlig bruk av teknologi i samfunnet, sier hun, i en pressemelding.

Andreas Engeberg valgt til visepresident

De 210 delegatene vedtok følgende uttalelse som oppsummerte møtet:
 
«Tekna skal være kjent for å sette agenda i sentrale arbeidslivsspørsmål og i samfunnsdebatten. Tekna har et samfunnsansvar. Det må vi ta på alvor. Tekna skal bruke tyngden til 72.000 medlemmer til å sette politisk dagsorden.»
 
Andreas Engeberg fra Bergen ble valgt til visepresident. Øvrige medlemmer av hovedstyret er Elisabeth Drange, Camilla Bjørn, Bjørn Olav Bakka, Marte Øvrum og Ingvild Haug (ny).
 
Tekna organiserer 72.000 medlemmer med høyere utdanning i teknisk- naturvitenskapelige fag.
 
 
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.