MARITIM

Russiske fiskefartøy får kun anløpe tre havner

Kontrollen skjerpes.

Kontrollen med russiske fiskefartøy i norsk farvann skal skjerpes inn. Her er store og små russiske fiskefartøy inne til vedlikehold og reparasjon i Norge ved en tidligere anledning.
Kontrollen med russiske fiskefartøy i norsk farvann skal skjerpes inn. Her er store og små russiske fiskefartøy inne til vedlikehold og reparasjon i Norge ved en tidligere anledning. Foto: Tore Stensvold
6. okt. 2022 - 16:22

Norge skjerper kontrollen med russiske fiskebåter, og de får heretter bare levere fisk i Tromsø, Kirkenes og Båtsfjord.

Det ble kjent under en hasteinnkalt pressekonferanse med flere statsråder til stede torsdag ettermiddag.

– Vi har fått informasjon som gjør at vi må stramme inn tilgangen for russiske fiskefartøy til å anløpe norske havner og også øke kontrollen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Regjeringens mål er at alle russiske fiskefartøy skal kontrolleres i norske havner, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

I forbindelse med den russiske invasjonen av Ukraina har Norge, som eneste land, fortsatt et unntak som gir russiske fiskefartøy fri tilgang til norske havner.

Venstre-leder Guri Melby er blant dem som har krevd at fartøyene stenges fullstendig ut, mens Høyre-leder Erna Solberg har bedt om en rask avklaring av spørsmålet.

I forbindelse med den russiske invasjonen av Ukraina har Norge, som eneste land, fortsatt et unntak som gir russiske fiskefartøy fri tilgang til norske havner. Venstre-leder Guri Melby er blant dem som har krevd at fartøyene stenges fullstendig ut, mens Høyre-leder Erna Solberg har bedt om en rask avklaring av spørsmålet.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.