BYGG

Veidekke skriver ned verdier for 550 millioner etter feilberegninger

Veidekke skal bygge Mesnakvartalet på Lillehammer
Veidekke skal bygge Mesnakvartalet på Lillehammer Illustrasjon: Lund og Slaatto arkitekter
15. juni 2018 - 09:41

Anleggsfirmaet Veidekke tar et tap på 550 millioner etter feilvurderinger på flere samferdselsprosjekter. Etter nyheten stupte aksjekursen på børsen.

Det skal være snakk om feilberegninger på to pågående og ett avsluttet samferdselsprosjekt pluss et prosjekt innenfor energisektoren som gjør at selskapet nå må skrive ned verdien med en halv milliard kroner.

Meldingen om nedskriving førte til at Veidekkes aksjekurs raste på Oslo Børs etter åpning fredag. Etter kort tid var kursen ned 8,5 prosent.

I 2017 foretok Veidekke en omorganisering og omlegging av strategien til virksomheten. Årsaken var at selskapet hadde vist utilfredsstillende lønnsomhet innen prosjekter i samferdselssektoren, og ville derfor sette i gang umiddelbare tiltak.

Endringer i ledelsen

Blant tiltakene er endringer i konsernledelsen, for å kunne konsentrere seg om den norske anleggsvirksomheten.

– For anleggsvirksomheten skal tiltakene vi nå gjennomfører sikre oss bedre kontroll på prosjektporteføljen. Vi vil nå også foreta en grundig vurdering av virksomhetens strategi, i tillegg til å gå gjennom kostnadsstrukturen i hele konsernet med sikte på å ta ut kostnadsbesparelser og skape aksjonærverdier, sier konsernsjef Arne Giske.

Anleggsvirksomheten sto i 2017 for 13 prosent av Veidekkes samlede omsetning. Nye tall for omsetningen når vil bli klart når andre kvartal offentliggjøres 16. august.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.