BYGG

Vegvesenet saksøker entreprenør for telehiv

Går til sak for å tvinge AF Gruppen til å ta ansvar for E18 i Østfold.

Statens vegvesen går til sak mot AF Gruppen for å få dem til å ta ansvar for telehivskadene på nye E18 i Østfold.
Statens vegvesen går til sak mot AF Gruppen for å få dem til å ta ansvar for telehivskadene på nye E18 i Østfold. Bilde: Truls Tunmo
28. sep. 2012 - 07:32

Det er ikke klart hvor mye av utbyggingskostnadene på 1,3 milliarder kroner Vegvesenet kommer til å kreve av entreprenørselskapet, skriverAftenposten.

Kun ansvar

– Vi krever ikke noe beløp ennå. Vi krever at AF Gruppen tar ansvar som entreprenør. Deretter kan vi begynne å diskutere størrelse på erstatning, sier prosjektleder Bettina Sandvin i Statens vegvesen.

Den nye veistrekningen fikk store telehivskader bare få måneder etter at den åpnet. Undersøkelser viste at fundamenteringen av veien slett ikke var som den burde, blant annet med store steiner rett under asfalten, i et sjikt som normalt består av mindre steiner av jevn størrelse.

Les også:

Finske veier tåler telehiv

Ingen norske veier bygges frostsikre  

Etter kontrakten

AF Gruppen innrømmer at denne delen av konstruksjonen «ikke er optimal», men mener de har levert i henhold til kontrakten.

Vegvesenet mener derimot de har fått sekunda vare og velger derfor å gå til sak.

– Vi har bestilt en vare, og vi har betalt full pris. Men varen har altså mangler, og selv om den ikke er totalt ubrukelig og ødelagt, så vil mangelen bidra til at veien får kortere levetid og kanskje også lavere standard. Da kan vi ikke akseptere at vi skal betale full pris for den, forklarer Sandvin.

Lesa også:

– Vi kan ikke nok om telehiv

Statens vegvesen innrømmer:<br/> Må skjerpe kravene mot telehiv  

Analyserer telehiv på E16 i Bærum  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.