BYGG

Vegvesenet ber om asfalthjelp

Joachim Seehusen
10. mars 2011 - 13:55

Nå har Statens vegvesen fått nok av urederlighet og snusk i asfaltbransjen. I år skal det tegnes 103 kontrakter om asfaltering for 2011-sesongen, og tilbudene er nå under vurdering.

Ekstern vurdering

For å sikre seg mot prissamarbeid har nå Vegvesenet lyst ut anbudskonkurranse om å få en gjennomgang av samtlige tilbud for å være så sikker som overholdet mulig på at det ikke skal forekomme prissamarbeid.

Denne gjennomgangen vil føre til at Statens vegvesen bruker noe lengre tid enn ellers på forberedelsene, likevel regner veidirektør Terje Moe Gustavsen med at alle kontraktene skal være tildelt før påske.

Les også: – Mafiatilstander i asfaltbransjen

Ingen utelatt

Konkurransetilsynet etterforsker nå om NCC og Kolo Veidekke har samarbeidet om pris på asfaltering. Det er varslet en avgjørelse til sommeren. Til tross for mistanken om prissamarbeid har ikke Vegvesenet utelukket noen av selskapene fra konkurransen.

– Vi gjorde en vurdering før anbudsåpning om det var åpenbart at noen skulle utelukkes. Vi konstaterte da at det ikke var åpenbart, men før tildeling blir det en vurdering, sa Veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Les også: Veidekke kopierte Mestas prisforespørsel?

Ukjent etterforskning

Informasjonsrådgiver Ronny Turøy i Konkurransetilsynet vil ikke si om det er flere asfaltaktører enn Kolo Veidekke og NCC som er under etterforskning.

– Noen ganger er det en del av etterforskningen at den ikke er allment kjent. Vi går ikke ut med slik informasjon, sier Turøy.

Tidligere har Konkurransetilsynet funnet at flere kjente aktører i asfaltbransjen har brutt konkurranselovgivningen.

Les mer:

Mer asfaltbråk: <br/> Påstår ulovlig oppkjøp

Strid blant asfaltentreprenørene

Skanska og Mesta forlater Asfaltforeningen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.