OFFSHORE

Vedlikeholder Snorre

Aker Kværner har allerede hatt vedlikeholdskontrakt på Snorre B og strekstagplattformen Snorre TLP i flere år og kjenner installasjonene ut og inn. Dermed regner Statoil med at modifikasjoner, ombygginger og rutinemessig vedlikehold kan gjøres bedre og rimeligere.

Rammekontrakten er på tottalt 400 millioner kroner fordelt på de fire årene - og med opsjon på forlengelse helt til 2011.

Aker Offshore Partner får hovedansvaret for arbeidet, men vil trekke ressurser og kompetanse fra de andre bedriftene i konsernet. Aker Kværner regner med at ca 150 ansatte vil være engasjert i arbeidet.

Det nye Snorre-oppdraget var en opsjon da Statoil i 2002 tildelte Aker Kværner arbeidet med vedlikehold og modifikasjoner for alle sine plattformer i det såkalte Tampen-området på norsk sokkel, skriver Aker Kværner i en pressemelding.

Norsk Hydro var operatør for de to Snorre-plattformene inntil Statoil overtok 1. januar i år. Aker Offshore Partner har utført vedlikeholdet også for Norsk Hydro, og det legges opp til å trekke ut effektivitetsgevinster når det nå blir kontinuitet i vedlikeholdsarbeidet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.