INDUSTRI

Varsler krisepakke for verftene

LÅNETØRKE: Mellom 10 000 og 12 000 arbeidsplasser i norsk verftsindustri er i fare, mener Norges Rederiforbund.
LÅNETØRKE: Mellom 10 000 og 12 000 arbeidsplasser i norsk verftsindustri er i fare, mener Norges Rederiforbund. Bilde: STX
9. feb. 2009 - 07:52

– Vi håper dette kommer på plass i løpet av kort tid, sier direktør Knut Sunde i bransjepolitisk avdeling i Norsk Industri til Bergens Tidende.

Sunde er godt fornøyd med tiltakene regjeringen la fram søndag for å få lånemarkedet til å fungere igjen. Men han ønsker flere tiltak for å redde norske skipsverft ut av en alvorlig knipe.

Det er imidlertid ulike oppfatninger om hvor alvorlig denne knipen er.

Les også: Krangler om krise for verftene

Kan avvente

Fra andre kilder får Bergens Tidende bekreftet at Næringsdepartementet har jobbet med spørsmålet.

Men kildene er usikre på om regjeringen velger å avvente virkningen av den siste pakken før den kommer med tiltak spesielt rettet mot verftene.

Les også:

Titusener i fare

Toppsjef Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund sier til avisen at halvparten av de 100 skipene som norske redere har bestilt fra verft langs hele kysten, er i fare på grunn av lånetørken.

– Det betyr at 10.000-12.000 arbeidsplasser i verftsindustrien er i fare. Det er solide rederier med gode prosjekter som ikke får finansiering. Vi er usikre på om regjeringens tiltak virker, fordi det fortsatt vil være opp til bankene å låne penger til de ulike prosjektene, sier Henriksen.

Les også:

Ordretørke for verftene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.