VARMECELLER

Varmeelektriske celler kan blir et nytt «soleventyr»

Varmeceller kan skape enorme mengder energi der solen ikke skinner.

Enkelt prinsipp: En termoelektrisk modul er enkelt bygget opp. De utnytter egenskapene til termoelektriske materialer som gjør at man kan få generert en elektrisk strøm fra forskjellen mellom en varm og en kald side. Både positive og negative ladninger får større aktivitet på den varme siden. Da synker tettheten av dem og øker på den kalde siden. Det gjør at det oppstår en elektrisk strøm.
Enkelt prinsipp: En termoelektrisk modul er enkelt bygget opp. De utnytter egenskapene til termoelektriske materialer som gjør at man kan få generert en elektrisk strøm fra forskjellen mellom en varm og en kald side. Både positive og negative ladninger får større aktivitet på den varme siden. Da synker tettheten av dem og øker på den kalde siden. Det gjør at det oppstår en elektrisk strøm. Bilde: Elkem

Termoelektriske moduler i form av tynne plater, ikke ulike de vi kjenner fra solceller, kan bli nok en kilde til strøm. Slike elementer brukes allerede til å generere strøm fra ulike varmekilder. I verdensrommet lager de strøm fra en radioaktiv varmekilde når solceller ikke lenger duger på grunn av avstanden.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.