BYGG

Ullevål-alternativet skal være ferdig belyst i april

Fra en markering  mot bygging av stort sykehus arrangert av  i regi av LO Oslo, Oslo legeforening, Fagforbundet Oslo, Aker Sykehus Venner, Redd Ullevål Sykehus, Helsetjenesteaksjonen, Den norske Jordmorforening, Psykologforeningen OUS og Folkebevegelsen for lokalsykehusene.
Fra en markering mot bygging av stort sykehus arrangert av i regi av LO Oslo, Oslo legeforening, Fagforbundet Oslo, Aker Sykehus Venner, Redd Ullevål Sykehus, Helsetjenesteaksjonen, Den norske Jordmorforening, Psykologforeningen OUS og Folkebevegelsen for lokalsykehusene. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
5. mars 2019 - 14:46

Senest 12. april skal en rapport om Ullevål-alternativet være klar, viser et internt notat fra Oslo universitetssykehus (OUS). Useriøst, raser Rødt.

– Dette er komplett useriøst og viser at Helse sør-øst aldri mente alvor med «belysningen» sin av å bygge nytt på Ullevål. Det var bare et forsøk fra helsebyråkratene på å dempe motstanden mot nedleggelsen av Ullevål, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

Striden om Ullevål sykehus skal legges ned og flyttes til Gaustad, pågår for fullt. Motstanden mot planene har vokst kraftig den siste tiden, og tirsdag pågikk det en egen høring i Stortinget om saken.

Flere har stilt krav om en skikkelig utredning av Ullevål-alternativet, det vil si å bygge et nytt regionsykehus her i stedet for på Gaustad, der Rikshospitalet i dag ligger

Det er dette søndre alternativet for ny Mjøsbru hvor grunnforholdene nå skal undersøkes. Her ligger ny bru cirka en kilometer sør for dagens bru. For alternativet lenger nord finnes det nok data om grunnforholdene fra byggingen av dagens bru.
Les også

Verdensrekord i prøvepeling i Mjøsa

I januar gikk Helse sør-øst med på å «belyse» Ullevål som alternativ lokalisering til Gaustad. Om en drøy måned skal altså rapporten være klar, går det fram av det interne notatet som NTB har fått innsyn i.

Får Frp-støtte

Moxnes får følge av Aina Stenersen i Oslo Frp som mener at fristen er altfor kort og viser til at viser til at både politikere på Stortinget, fagmiljøene og tidligere helsetopper ønsker en grundig utredning. .

– Dette viser at Helse sør-øst ikke hadde planer om å utrede Ullevål alternativet på en skikkelig, grundig og faglig god måte. Et par uker er ikke godt nok for å utrede investeringer på titall milliarder for fremtidens sykehustilbud i Oslo, slår hun fast.

– Vi mener at helsebyråkratene ikke kan fortsette sin innbitte kamp for Gaustad-alternativet på denne måten, men at de nå må begynne høre på folkevalgte i Oslo, sier Stenersen.

Harald Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg, er blant annet styreleder i Nye Veier. Han sier at arbeidsmengden er stor, men at det faglige påfyllet gjør det verdt det.
Les også

Sjefen tjener én mill. på tre tunge styreverv: – Spørsmål om timeføring er ikke relevant

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.