ELBIL

Uenig med politiet: Polestar avviser at elbil tok fyr under lading

Mener at det var fordampet kjølevæske som førte til det som opplevdes som røyk.

Arkivfoto av Polestar 2. Ifølge politiet tok det fyr i en elbil av dette merket i Oslo lørdag 10. oktober. Det avviser produsenten.
Arkivfoto av Polestar 2. Ifølge politiet tok det fyr i en elbil av dette merket i Oslo lørdag 10. oktober. Det avviser produsenten. Foto: Eirik Helland Urke
12. okt. 2020 - 07:16

En elbil av merket Polestar tok fyr da den sto til lading utenfor et bolighus i Oslo lørdag kveld, ifølge politiet. Men selskapet avviser at det var snakk om brann.

Politiet fikk melding om hendelsen på Lilleaker klokken 20.36 lørdag.

Mandag ettermiddag har politiet oppdatert informasjon om hva som skjedde. Politiet går nå tilbake på sine tidligere utsagn.

– Informasjonen er nå ettergått nærmere, og politiet har ikke dekning for å si at det sto flammer ut av panseret. Det var heller ikke tegn på at bilen var utsatt for høye temperaturer. Saken er ikke ferdig etterforsket, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Ingen kom til skade. Bilen sto ute, fem meter fra boligen. Bileieren fortalte til politiet at han hadde hentet bilen for bare fire dager siden.

Polestar bestrider brann

Polestar bestrider i en pressemelding at det skal ha vært snakk om en brann, til tross for at politiet sa at det sto flammer ut av panseret.

Selskapet sendte et team fra Sverige umiddelbart etter hendelsen. De mener at det var fordampet kjølevæske som førte til det som opplevdes som røyk, og selskapet utelukker at feilen var knyttet til hovedbatteriet.

– Teamet undersøker nå både årsaken til kjølevæskelekkasjen og hva som førte til fordampingen, skriver selskapet i pressemeldingen.

Lignende episoder har ikke oppstått i noen andre markeder som de opererer i, ifølge selskapet.

Tilbakekalte over 2000 biler

Polestar eies av kinesiske Geely og Volvo Cars, som også eies av Geely. Polestar 2-modellen produseres i Kina.

Den svensk-kinesiske elbilprodusenten tilbakekalte i begynnelsen av oktober nesten 2.200 biler av den nye modellen Polestar 2, blant dem over 800 i Norge. Bakgrunnen for tilbakekallingen er at flere bileiere opplevde at de nye bilene har mistet kraft og plutselig stanset under kjøring.

Til sammen er det solgt over 1.500 Polestar 2 i Norge.

Artikkelen er oppdatert med informasjon fra Oslo politidistrikt.

Les også

 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.