UBÅT

Ubåt-forliset: Ingen funnet om bord

Politiet mener ubåten i Danmark ble senket med vilje.

Kriminalteknikere har undersøkt ubåten UC3 Nautilus etter at den ble hevet utenfor Dragør og fraktet til Frihavnen i København natt til søndag.
Kriminalteknikere har undersøkt ubåten UC3 Nautilus etter at den ble hevet utenfor Dragør og fraktet til Frihavnen i København natt til søndag. Bilde: Johan Nilsson/TT
13. aug. 2017 - 12:39

Den savnede kvinnen er ikke funnet om bord, men ubåteieren er siktet for uaktsomt drap.

Selv om kvinnen som er meldt savnet ikke er funnet, anser politiet fortsatt ubåten som mulig gjerningssted, opplyser politiets viseinspektør Jens Møller.

Politiet skal nå lete videre etter den savnede svenske journalisten i Køge Bugt like sør for København, der ubåten forliste.

«Bevisst handling»

Møller opplyser også at det umiddelbart virker som om at ubåten gikk ned på grunn av en «bevisst handling».

Arbeidet med å få ubåten opp av vannet pågikk lørdag kveld, og natt til søndag var ubåten på land. Det var ikke mulig for dykkere å ta seg inn i ubåten mens den lå i sjøen.

Den svenske kvinnen som var om bord sammen med den danske oppfinneren Peter Madsen da ubåten forlot havnen ved Refshaleøen i København torsdag kveld, er fortsatt savnet.

Varetektsfengsles i 24 dager

Ubåten sank fredag morgen, men Madsen ble reddet i land. Han ble først siktet for å ha drept kvinnen som var om bord, på ukjent sted og på ukjent vis.

Lørdag ble det besluttet at Madsen varetektsfengsles i 24 dager, siktet for uaktsomt drap. Dommer Kari Sørensen fant ikke tilstrekkelig bevis for å fengsle ham for drap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.