IT

Tyskland og Storbritannia enige: DAB er radioens framtid

Vil jobbe sammen for å digitalisere radioen.

Bilde: Digitalradio Norge AS
9. nov. 2015 - 15:07

Den britiske ministeren for kultur og digital økonomi Ed Vaizey er enig med sin tyske motpart, Dorothee Bär, som er minister for transport og digital økonomi, om radioens digitale fremtid.

De to snakket til 200 radioeksperter på WorldDAB-organisasjonens generalforsamling før helgen.

Radioens fremtid er digital

Den britiske ministeren fremholdt at lyttertallene klart viser at radioens fremtid er digital, og at tre fjerdedeler av alle britiske biler nå leveres med DAB-radio som standard er en god pekepinn.

– Lytterne får langt flere kanaler og tjenester og bedre mottakskvalitet. Derfor er det riktig at europeiske regjeringer nå går sammen for å få fart på den internasjonale spredningen av digital radio, sa han.

Den tyske ministeren fortalte radioekspertene at Tyskland er fast bestemt på radioens digitale fremtid.

– DAB+ tilbyr store fordeler for både lytterne og kringkasterne, og spesielt for de som kjører bil. Vi ser store muligheter for mye bedre trafikkmeldinger over det digitale radionettet, sa hun.

 Godt mottatt

Visjonene fra de to ministrene ble naturlig nok godt mottatt i interesseorganisasjonen og president Patrick Hannon understreker at utrullingen av DAB+ har god fart både i Europa og andre land utenfor verdensdelen.

Nå mener de at det er på tide å starte neste fase, som er å få i gang et bredere internasjonalt samarbeid rundt DAB+.

Selv om det er Storbritannia som er flinkest med å påvirke bilindustrien, ligger også Norge og Sveits godt an. Her i landet leveres nå 63 prosent av alle nye biler med DAB+, mens Sveits ligger tre prosentpoeng etter.

Norge blir fremholdt som spesielt progressive fordi vi har bestemt oss for å slukke FM, i det som har fått akronymet DSO - Digital Switchover.

– På tide

Sveits har sagt at de vil følge etter mellom 2020 og 2024, mens andre land som Tyskland, Nederland, Storbritannia, Danmark og Italia er i tenkeboksen for å finne det riktige tidspunktet.

Land som Polen, Frankrike, Belgia, Tsjekkia og Østerrike har for alvor begynt å jobbe med innføringen av DAB+.

– Det er på tide, men også svært gledelig at tyske og britiske ministre nå tydelig oppfordrer til et sterkere europeisk samarbeid om overgangen til digital radio. Med så tydelige signaler fra de største markedene i Europa regner vi med at flere land øker takten i digitaliseringen. Tyskland og Storbritannia er to store radiomarkeder som nå tar tydelig grep for å sikre radio en fremdeles sterk posisjon i fremtidens mediebilde, sier daglig leder i interesseorganisasjonen Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.