Trøbbel for Tesla

Trøbbel for Tesla
Tesla Roadster har både lang rekkevidde, rask lading og høy toppfart. Men den sliter med styringen. Bilde: Tesla

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla Motors, som har tatt verden med storm med sin lynraske sportsbil, tilbakekaller nå halvparten av bilene etter at det er oppdaget problemer med styringen.

Tesla Roadster, som går fra 0 til 100 på drøyt 4 sekunder, har vært omtalt som en bil- og miljøsensasjon siden lanseringen i 2006.

Fossil energi ga el-seier

Stor rekkevidde

Bilen bygges i nært samarbeid med den britiske sportsbilprodusenten Lotus, og den har med sin rekkevidde på 400 kilometer mellom hver lading, sin raske ladetid på under fire timer, sine ytelser og sitt heftige ytre revolusjonert bilverdenens syn på elbiler.

Fortsatt er det produsert under 500 eksemplarer av bilen, men ventelisten er lang. Blant dem som var raskt ute med å skaffe seg en, var Bellona-leder Frederic Hauge.

Kaller tilbake

Nå viser det seg at ikke alt er som det skal være på den lille sportsbilen, og produsenten velger derfor å tilbakekalle nærmere 350 biler som er produsert det siste året.

Eiere har klaget, og nærmere undersøkelser har avdekket feil ved styringen.

Det er slett ikke bra på en bil som har en toppfart på over 200.

Sender mekanikere

Det er ikke meldt om ulykker i forbindelse med feilen, og eierne skal slippe bryet med å ta bilen med tilbake til selgeren, lover Tesla Motors.

Elbilprodusenten vil i tida framover sende mekanikere hjem til hver og en av dem, for å trekke til noen skruer og utbedre feilen.

Eierne skal samtidig få oppdatert programvaren i elbilens elektroniske hjerne – free of charge...

Les også: Tesla på vei til Norge

Les mer om: