MOTOR

Toyota og Panasonic går sammen om å lage elbilbatterier

Viktig del i Toyotas økte satsing på elbiler.

Akio Toyoda (til venstre) og Kazuhiro Tsuga, toppsjefer i henholdsvis Toyota og Panasonic har annonsert at selskapene vil opprette et felles selskap som skal utvikle elbilbatterier. Bildet er tatt i forbindelse med presentasjonen av de første samarbeidsplanene  i 2017.
Akio Toyoda (til venstre) og Kazuhiro Tsuga, toppsjefer i henholdsvis Toyota og Panasonic har annonsert at selskapene vil opprette et felles selskap som skal utvikle elbilbatterier. Bildet er tatt i forbindelse med presentasjonen av de første samarbeidsplanene i 2017. Foto: Toru Hanai/Reuters/NTB Scanpix
22. jan. 2019 - 12:10

Samarbeidsprosjektet blir etablert i 2020. Toyota får en andel på 51 prosent i selskapet, mens Panasonic får 49 prosent.

Toyotas sjef Akio Toyoda har tidligere gjort det klart at Toyota skal trappe opp satsingen på elektriske biler. Innen 2030 skal halvparten av bilene selskapet selger, være elektriske, mot 15 prosent i dag.

– Nøkkelen til å bygge elektriske biler i framtiden er batteriene. For at Japan, som ikke har de naturlige ressursene, skal overleve denne perioden preget av dype endringer, må vi utvikle konkurransedyktige batterier, sier Toyoda.

Panasonic anses som spesialist i batterisektoren, og har allerede en avtale med Tesla om å bygge en enorm fabrikk i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.