INDUSTRI

Toyota: – Betydelig dyrere biler i USA med amerikansk toll

Trumps metalltoll skaper problemer for bilprodusenter.

Toyota varsler «betydelig dyrere» biler i USA som følge av tollavgifter på stål og aluminium. Illustrasjonsfoto fra Tokyo 2017.
Toyota varsler «betydelig dyrere» biler i USA som følge av tollavgifter på stål og aluminium. Illustrasjonsfoto fra Tokyo 2017. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
2. mars 2018 - 07:37
Toyota sier den varslede amerikanske tollen på stål og aluminium vil skape problemer for bilprodusenter og føre til betydelig dyrere biler i USA.
 

Uttalelsen kommer som en reaksjon på at president Donald Trump torsdag varslet at han vil innføre tollsatser på 10 prosent og 25 prosent på import av henholdsvis aluminium og stål. Begge metallene er viktige materialer i bilindustrien.

Toyota påpeker at 90 prosent av stålet og aluminiumet selskapet bruker i sin virksomhet i USA, er amerikansk.

– Den foreslåtte tollen vil uansett ha negativ effekt på bilprodusenter, leverandørindustrien og forbrukerne etter som det vil øke kostnadene og dermed prisen på biler og lastebiler som selges i USA, opplyser det japanske selskapet. USA er Toyotas største marked, med et årlig salg på 2,4 millioner kjøretøy.

Varselet om den nye tollen har blitt møtt med negative reaksjoner fra flere av USAs handelspartnere og har utløst frykt for handelskrig. Også børsene i USA og Asia gikk ned etter at planene ble kjent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.