BYGG

Tore Fredriksen går fra Undervisningsbygg til Omsorgsbygg

Forgjengeren trakk seg etter å ha blitt erklært inhabil.

Tore Fredriksen er konstituert som adm. direktør i Omsorgsbygg.
Tore Fredriksen er konstituert som adm. direktør i Omsorgsbygg. Foto: Undervisningsbygg
21. nov. 2018 - 11:26

Tore Fredriksen er fra 1. desember konstituert administrerende direktør i Omsorgsbygg i Oslo. Han tar over etter Per Morten Johansen, som nylig gikk av.

Morten Stordalen er lite fornøyd med regjeringens manglende prioritering av Vestfold i NTP.
Les også

Frp om NTP: – En Vestfold-fiendtlig regjering

Fredriksen kommer fra stillingen som eiendomsdirektør i Undervisningsbygg, og han har lang erfaring fra eiendomsbransjen og Oslo kommune.

Åtte år i Undervisningbygg

Styreleder Kari Andreassen i Omsorgsbygg sier i en pressemelding at hun la vekt på å finne en erfaren leder med tilstrekkelig kommunal erfaring og variert bransjeerfaring for å lede etaten stødig videre.

– Jeg har vært i Undervisningsbygg i åtte år nå som eiendomsdirektør og tenker at det kan være spennende og utfordrende å tre inn i en ny rolle for å bidra i en ekstraordinær tid for Omsorgsbygg. Jeg har lang ledererfaring og god bransjekunnskap og ser fram til å samarbeide med alle de dyktige folkene i Omsorgsbygg, sier Tore Fredriksen.

Per Morten Johansen <i>Foto:  Berit Roald / NTB scanpix</i>
Per Morten Johansen Foto:  Berit Roald / NTB scanpix

Forgjengeren trakk seg etter kritikk

Per Morten Johansen gikk av 16. november etter å ha fått kritikk for håndteringen av ansettelser i foretaket.

– Per Morten Johansen ba om samtaler med styret. Denne dialogen er nå sluttført og det er inngått en avtale. Fra nyttår vil Johansen etter nærmere avtale få nye oppgaver i Oslo kommune. Nytt arbeidssted vil bli avklart innen 1. januar 2019, skrev Omsorgsbygg i en pressemelding da Johansen avgang ble kjent.
Kommunerevisjonen igangsatte tidligere i år undersøkelser etter at et varsel ble sendt til en journalist i Dagbladet i mars. I varslet ble det framsatt påstander om at ledende personer i Omsorgsbygg «misbruker makten de har for å gi venner og familie faste og spennende stillinger».

Tingretten mener at en tidligere formann i selskapet ble usaklig oppsagt. Men begge parter har anket saken.
Les også

Killingmo: Formann fikk sparken etter «dårlige holdninger» – vant i retten

Kommunerevisjonen konkluderte i september med at direktørens datter og svigersønn hadde fått midlertidige stillinger som ikke var utlyst, skrev Dagbladet 19. september.

Erklært inhabil

Det ble fastslått at mangelen på utlysning strider med kommunens personalreglement, med mindre de hadde fortrinnsrett – noe Omsorgsbygg har hevdet at de har hatt. Ifølge Kommunerevisjonen ble habilitetsreglene brutt fordi ansettelser er blitt gjort av ansatte som er underordnet direktøren.
Hadde samtaler

Samtidig ble det fastslått direktøren og forloveren hans hadde et så nært forhold at direktøren var inhabil til å ansette vennen. Kommunerevisjonen fant imidlertid ikke grunnlag for å konkludere med inhabilitet når det gjaldt ansettelsen av HR-direktørens søster og sønn.

I oktober gikk foretakets styreleder Øyvind Christoffersen av. I den forbindelse opplyste Omsorgsbygg at direktør Per Morten Johansen hadde bedt om samtaler om sin rolle.

Johansen er byrådsleder Raymond Johansens (Ap) bror. Han har vært direktør i Omsorgsbygg siden 2008.

Her bygges Northern Lights-anlegget i Øygarden. Hit skal CO2 fraktes fra industrianlegg for å bli mellomlagret før gassen sendes flytende i rør for injeksjon på norsk sokkel. Sokkeldirektoratet har beregnet at det er plass til over 80 milliarder tonn CO2 på norsk sokkel.
Les også

UiB-professor: 40 ganger mer effektivt å lagre i Nordsjøen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.