ELBIL

Toppsjefen i Zaptec går på dagen

Peter Bardenfleth-Hansen har valgt å tre av som toppsjef i Zaptec.

Administrerende direktør i el-selskapet Zaptec, Peter Bardenfleth-Hansen, går på dagen.
Administrerende direktør i el-selskapet Zaptec, Peter Bardenfleth-Hansen, går på dagen. Line Owren Fotografi AS
2. okt. 2023 - 07:33

Administrerende direktør i Zaptec, Peter Bardenfleth-Hansen, har meddelt styret at han ønsker å trappe ned – og forlater toppstillingen i ladeselskapet på dagen. 

Han begrunner det med ønsket om å fokusere på andre prioriteringer.

Peter Bardenfleth-Hansen er for mange kjent som dansken som introduserte Tesla for nordmenn da det kun var 3000 registrerte elbiler i landet. Som styremedlem i flere teknologiselskaper som Cake, Alpha Motor Corporation og Viggo, har han mer enn 10 års relevant erfaring i bransjen. 

Akseptert

Bardenfleth-Hansen har ledet Zaptec gjennom en utfordrende periode med sterk vekst i inntekter, antall ansatte og internasjonalisering, melder selskapet i en børsmelding mandag. 

– På vegne av styret så vi er fornøyd med utviklingen av selskapet gjennom en utfordrende periode under Peters ledelse, og vi har akseptert hans avgjørelse basert på personlige prioriteringer, sier styreleder Stig H. Christiansen.

Norske tropper spiser av sine feltrasjoner under øvelsen Cold Response i 2010. Øvelsen samlet 9000 militært personell fra 14 land.
Les også

Turmat-produsent: Krise etter at kontrakt med Forsvaret løp ut

Styrelederen opplyser til TU at en mulig avgang har vært et tema internt lenge, og at det ikke er en brå avgjørelse. 

– Med slike roller kommer det alltid brått når det først blir avgjort. Vi har snakket om det lenge, men det først når det er bestemt at vi går ut med det, sier Christiansen. 

Han understreker at han har full forståelse for avgjørelsen til Bardenfleth-Hansen.

– Det er en krevende jobb å lede et selskap i stor vekst, som Zaptec. Man skal være overalt til alle tider, alltid. Når man bor en annen plass, og har små barn så er det ikke alltid ideelt, sier han. 

Zaptec har hovedkontorer i Stavanger, mens Bardenfleth-Hansen har hjemmebase i København. 

Vil ta tid

Styret vil bruke nødvendig tid på å finne neste administrerende direktør for selskapet, og i mellomtiden vil finansdirektør Kurt Østrem lede selskapet.

– Hva ser dere etter i en ny toppleder?

– Det vil ta tid, og vi vil bruke mye tid på å finne en erstatning til Peter. En avtager bør ha alle de gode kvalitetene som Peter har, også vil vi ha ekstra fokus på at dette ikke er en åtte til fire jobb. 

Østrem vil overta stillingen som konstituert administrerende direktør og finansdirektør fra mandag 2. oktober 2023.

– Kurt har tillit både internt og eksternt, så vi er heldig som har han i mellomtiden, og det bidrar til at vi ikke trenger forhaste oss med denne prosessen, sier Christiansen. 

Næringsminister Jan Christian Vestre delte ut prisen Norwegian Tech Award til Erik Holmen og Øystein Lintvedt fra Kongsberg Defence and Aerospace, som fikk prisen for luftvernsystemet Nasams.
Les også

Norwegian Tech Award: Jakter flere kandidater til prestisjepris

Sterke selskapstall

I august kunne Zaptec melde at inntektene økte 134 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen endte på 355 millioner kroner, som er Zaptecs beste i et kvartal noen gang. Inntektene de siste tolv månedene var 1,1 milliarder kroner.

Den gang uttalte nå avtroppede administrerende direktør Peter Bardenfleth-Hansen at suksessen ikke handlet om flaks, men heller fokus på kvalitet og sikkerhet

Noe av det gode resultatet kan likevel trolig tilskrives konkurrenten Easees bråstopp, etter at sistnevnte fikk salgsforbud for sin lader i mars i år. Mens Zaptec omsatte for 760 millioner kroner i fjor, omsatte Easee for rundt to milliarder kroner.

Zaptec-aksjen har hittil i år steget markant på Oslo Børs, og selskapet var verdsatt til 2,3 milliarder kroner, men det var før dagens nyheter om sjefens avgang.

Etter at Oslo Børs åpnet mandag falt Zaptec-aksjen 5,9 prosent, og fallet fortsatte utover handelsdagen. Rundt klokken 12.00 mandag var aksjen ned 8,4 prosent. 

Norsk Vind-eieren Lars Helge Helvig er største eier i Zaptec, med 11,88 prosent av aksjene.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge gir inntil 1,6 milliarder kroner til et tsjekkisk initiativ til å kjøpe artilleriammunisjon til Ukraina. Bildet er tatt under et besøk på Nammo på Raufoss tidligere i år. Regjeringen har tidligere gitt støtte til å øke produksjonen der.
Les også

Gir milliardbeløp i ammunisjon-støtte til Ukraina

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.