LØNN

Toppdirektører hadde nær sju millioner i snittlønn i 2018

Direktørene i Norge hadde over 6,8 millioner kroner i gjennomsnittlig årslønn i 2018, viser oversikten Frifagbevegelse har laget.

Equinors toppsjef Eldar Sætre sammen med IEA-sjef Fatih Biro på Equinors høstkonferanse  2018.
Equinors toppsjef Eldar Sætre sammen med IEA-sjef Fatih Biro på Equinors høstkonferanse 2018. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
30. jan. 2020 - 13:18

På 21 arbeidsdager har en norsk toppleder tjent like mye som en hel årslønn for en vanlig ansatt, ifølge en oversikt som FriFagbevegelse har utarbeidet.

Direktørene i Norge hadde over 6,8 millioner kroner i gjennomsnittlig årslønn i 2018, viser oversikten nettavisa har laget ved å hentet ut lønnstall fra årsregnskapene til de hundre største bedriftene i Norge.

Samme år var den gjennomsnittlige årslønna for alle ansatte i Norge 551.800 kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Dagslønna til konsernsjefene i de hundre største selskapene var i gjennomsnitt 26.268 kroner.

Ti av de hundre på lista er kvinner. I fjor var tolv av dem kvinner, men minst to av selskapene har nå byttet ut sin mannlige toppleder med en kvinne. I 2016 var bare fem kvinner blant konsernsjefene på topp-100-lista.

Seks av konsernsjefene er blant Norges aller rikeste, ifølge Kapitals liste i 2019. De fem som topper listen er: Eldar Sæthre i Equinor, Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro, Sigve Brekke i Telenor, Svein Tore Holsether i Yara International og Runar Hollevik i Norgesgruppen. 

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.