Lønn til toppledere

Toppdirektører hadde nær sju millioner i snittlønn i 2018

Direktørene i Norge hadde over 6,8 millioner kroner i gjennomsnittlig årslønn i 2018, viser oversikten Frifagbevegelse har laget.

Equinors toppsjef Eldar Sætre sammen med IEA-sjef Fatih Biro på Equinors høstkonferanse  2018.
Equinors toppsjef Eldar Sætre sammen med IEA-sjef Fatih Biro på Equinors høstkonferanse 2018. (Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor)

Direktørene i Norge hadde over 6,8 millioner kroner i gjennomsnittlig årslønn i 2018, viser oversikten Frifagbevegelse har laget.

På 21 arbeidsdager har en norsk toppleder tjent like mye som en hel årslønn for en vanlig ansatt, ifølge en oversikt som FriFagbevegelse har utarbeidet.

Direktørene i Norge hadde over 6,8 millioner kroner i gjennomsnittlig årslønn i 2018, viser oversikten nettavisa har laget ved å hentet ut lønnstall fra årsregnskapene til de hundre største bedriftene i Norge.

Samme år var den gjennomsnittlige årslønna for alle ansatte i Norge 551.800 kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Dagslønna til konsernsjefene i de hundre største selskapene var i gjennomsnitt 26.268 kroner.

Ti av de hundre på lista er kvinner. I fjor var tolv av dem kvinner, men minst to av selskapene har nå byttet ut sin mannlige toppleder med en kvinne. I 2016 var bare fem kvinner blant konsernsjefene på topp-100-lista.

Seks av konsernsjefene er blant Norges aller rikeste, ifølge Kapitals liste i 2019. De fem som topper listen er: Eldar Sæthre i Equinor, Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro, Sigve Brekke i Telenor, Svein Tore Holsether i Yara International og Runar Hollevik i Norgesgruppen. 

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå