BLOG

To store Windows Phone 7-oppdateringer på vei

Microsoft kommer med en stor oppdatering av WP7 i januar - og skal vise frem planene for den neste under Mobile World Congress i februar.

10. des. 2010 - 15:17

Windows Phone 7

Windows Phone 7 er Microsofts nye mobilplattform, som i motsetning til Windows Mobile er laget for å konkurrere mot Android, iOS4 og Symbian^3 på både app-markedet og multimedia.

Plattformen ble første gang vist frem under Mobile World Congress i 2010, og de første telefonene kom for salg i Norge denne måneden. Foreløpig er det kun HTC og LG som selger WP7-telefoner i Norge.

Operativsystemet finnes foreløpig ikke i norsk utgave. Dette merkes best i mangelen på norsk tastaturoppsett. Det er uvisst når Microsoft kommer med en oppdatering her.

Windows Phone 7 har fra starten av vært et responsivt, pent og brukervennlig operativsystem - stikk motsatt av det de fleste forbinder med Microsofts forrige mobilplattform: Windows Mobile.

Mye av årsaken til dette skyldes de høye kravene selskapet har satt til maskinvaren i telefoner som skal bruke plattformen -men også at du som bruker er temmelig låst til originalløsningene.

Les mer om Windows Phone 7 i testen av HTC 7 Trophy


Første oppdatering i januar

Til tross for at plattformen er ganske så polert allerede fra starten, har den selvsagt forbedringspotensial. Etter planen skal den første oppdateringen, som blant annet gir deg klipp & lim-funksjonalitet, rulles ut i januar. Dette er forøvrig det eneste Microsoft har sagt om oppdateringen, men du vil nok få en hel del mindre oppgraderinger i samme pakken.

Avslører nye endringer på Mobile World Congress

Den virkelig store oppdateringen ser ut til å bli den Microsoft skal presentere under verdens største mobilmesse: Mobile World Congress. Ryktene skal ha det til at denne oppdateringen skal åpne opp mye av plattformen, som i dag er litt vel lukket.

Blant elementene som forventes er skikkelig multitasking, muligheten for nedlastninger fra apps og sist, men slett ikke minst: Mye mer omfattende personaliseringsmuligheter for sluttbrukeren.

I tillegg til mer frihet, ser det også ut til at Microsoft Silverlight skal på plass i Windows Phone 7 neste år. Nettleseren - som fra før av er veldig bra, skal også overhales.

Gode fremtidsutsikter for plattformen, med andre ord.

Kilder: Winrumors, Informationweek

Relaterte saker:

3 ting vi elsker og hater med Windows Phone 7 »

Windows phone 7 er "Jailbreaket" »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.