IT

Tjente stort på Fast

Espen Zachariassen
21. okt. 2009 - 09:49

Ingen av lederne i norsk IT-bransje kan måle seg med inntekten som tidligere Fast-sjef John Markus Lervik rapporterte inn i 2008.Solgte

Mer enn 60 millioner kroner satt han igjen med etter å ha solgt søkemotorselskapet Fast search & transfer til Microsoft.

Bidraget til fellesskapet i form av skatt beløp seg til mer enn 21 millioner kroner. Formuen er kommet opp i 61 millioner kroner.

I 2007 hadde Lervik en årsinntekt på 6,6 millioner kroner.Gikk av

Fast-sjefen ble konserndirektør i programvaregiganten, men trakk seg som følge av politietterforskningen som ble innledet etter at Dagens Næringsliv avdekket oppblåste regnskaper.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

I dag driver han blant annet egen konsulentvirksomhet i selskapet John M. Lervik Consult, som byr på rådgivning og konsulenttjenester rettet mot bedrifter innen IT og

teknologi, samt assistanse med teknologiutvikling og strategiarbeid.Rykket opp

Medgründer og teknologidirektør Bjørn Olstad rykket opp i konserndirektørstolen da Lervik trakk seg.

Også han hentet inn til et brukbart livsopphold i fjor, med en inntekt på 17,4 millioner kroner. Det er mer enn tre ganger så mye som året før.

Neste på listen tjente drøyt en tredel av inntekten til Olstad. Visma-sjef Øystein Moan er registrert med 9,7 millioner kroner.Telekom

Deretter finner vi konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor, med en årsinntekt på 8,9 millioner kroner.

Ingvild Myhre ligger blant de ti øverste på inntektstoppen. Hun gikk av som konsernsjef i mobilselskapet Network Norway i februar. Hun leder Teknologirådet, er styreleder i Simula research laboratory og nestleder i Norsk Tippings styre - samt et knippe styreverv.

Med en inntekt på tett oppunder fire millioner kroner havnet hun på en åttendeplass. Formuen nærmer seg ti millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.