IT

Tivoli Audio etablerer seg i Norge

Vil øke produktspekteret betydelig.

Tivoli Audio etablerer seg i Norge, og vil lansere flere nye modeller.
Tivoli Audio etablerer seg i Norge, og vil lansere flere nye modeller. Bilde: TIVOLI AUDIO
14. feb. 2013 - 08:51

Etter svært mange år med Neby som distributør i Norge, har Tivoli valgt å etablere egen virksomhet her i landet.

Det markerte de med en pressekonferanse hvor grunnlegger Tom Devesto troppet opp for å kaste glans over etableringen.

– Vi har ønsket å få en enhetlig fremstilling av oss selv over hele verden og vi er i ferd med å etablere egen virksomhet i svært mange land. Dette er ikke spesielt for Norge. I fjor åpnet vi et europeisk hovedkvarter i Holland med et callsenter hvor vi til og med har norsktalende teknikere. Her er også hovedlageret i Europa. Vi har også etablert en norsk nettbutikk for de som liker å handle på nett. Vi trenger lokal tilstedeværelse av mange grunner, ikke minst for å kunne selge hele produktutvalget vårt. Det har vi ikke klart gjennom distributør. Jeg har hatt et veldig langt og godt forhold til Erling Neby og det er ingen vonde følelser med etableringen. Faktisk skal vi ut og spise middag i kveld, sier Devesto.

Les også: Førsteinntrykk: Sony Xperia Z

Radioentusiast

Han forteller at han alltid har elsket radio og har hatt et langt og godt samarbeid med lydlegenden Henry Kloss. Kloss var med på å designe mange av de kjente modellene til selskapet.

I Norge er den mest kjente radioen Model One som på mange måter var med på å gjøre mono populært igjen. Det er solgt titusener av dette designikonet av en radio her i landet.

­­­- Ideen vår er at det skal være enkelt å lytte på radio. Selv om teknikken blir mer avansert skal radio være en lydopplevelse og lett å bruke, sier han.

- Nå introduserer vi nye modeller hvor vi har bygget inn Bluetooth. Det betyr at folk kan strømme all slagst innhold fra de enhetene de bruker enten det er PC-er, nettbrett eller telefoner. Vi har også laget en egen app for iPhone og Android hvor vi har gjort et utvalg av radiostasjoner og kategorisert dem etter tema. Jeg anbefaler folk som liker jazz og annen musikk kan laste den ned. Den er gratis, sier Devesto.

Les også: Philips' toppmodell er bedre enn noensinne

Sterk i FM-troen

Selv om Tivoli har lansert flere DAB-radioer, har Devesto fremdeles tro på FM.

Jeg skjønner godt hvorfor man må gå over til digital radio. FM har for dårlig utnyttelse av frekvensbåndet og DAB er helt overlegent. Likevel tror jeg FM kommer til å henge med i svært mange år, sier han.

Les også:

Nå kan du lade mobilen med en kaffekopp

Nordmenn kjøper dyrere og mer avansert elektronikk

Girer opp for full DAB-dekning  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.