IT

Tidslinje over piratjakten

OFFENTLIG: Diskusjonen om dens prinsipielle betydning er neppe over. Men i dag ble i det minste den såkalte "Max Manus"-dommen , eller som Twitter-brukere kjenner den: #krevsvar-saken, gjort offentlig.
OFFENTLIG: Diskusjonen om dens prinsipielle betydning er neppe over. Men i dag ble i det minste den såkalte "Max Manus"-dommen , eller som Twitter-brukere kjenner den: #krevsvar-saken, gjort offentlig. Bilde: Colourbox
Julie R. Andersen
29. mai 2009 - 13:47

Dette er saken

  • Filmbransjen taper store penger på piratkopiering, og ergrer seg over at politiet henlegger anmeldelser.
  • Datatilsynet ga advokatselskapet Simonsen konsesjon til privat etterforskning av ulovlig fildeling 27. november 2006, men ba om politisk debatt. 22. juni 2009 bestemte Datatilsynet at Simonsen ikke får fornyet konsesjon til videre etterforskning. Begrunnelsen for avslaget er mangelen på politisk debatt.
  • Post- og teletilsynet åpnet for privat utlevering ved rettslig kjennelse i et enkeltvedtak 19. april 2009.
  • Lyse Tele nektet å utlevere kundeinformasjon, Stavanger Tingrett kom med midlertidig hemmelig kjennelse 5. mai
  • Kjennelsen holdes hemmelig til «beviset er sikret». 22. juni er kjennelsen fortsatt hemmelig.

Dette er en enkel oversikt over saken om advokatfirmaet Simonsen, nettleverandøren Lyse Tele og den hemmeligholdte kjennelsen.

Bruk artiklene og kommentarene til å sette deg inn i saken. Oversikten vil bli oppdatert.Datatilsynet gir advokatfirmaet Simonsen konsesjon til etterforskning Den opprinnelige konsesjonen, som nå vurderes forlenget (PDF, 27.11.2006)

Post- og teletilsynet åpner for utlevering av identiteten bak IP-adresse: Post- og teletilsynets svar til advokatfirmaet Simonsen, om Lyse Teles taushetsplikt (PDF, 17.04.2009, sladdet)

Nyhetssaker om piratjakten, kronologisk

Kommentarer og blogger:

Har du selv skrevet om saken, eller funnet andre interessante kommentarer eller blogger, bruk kommentarfeltet!

Les mer om: