T2

Test: PANASONIC 55WT60

Panasonic er med i teten

TEST: Panasonic 55WT60.

Panasonic 55WT60.
Panasonic 55WT60. Bilde: Panasonic
24. okt. 2013 - 15:44

Panasonic 55WT60

Teknologi: LED-LCD

Type LED: Kant

Lokal dimming: Delvis

Oppløsning: 1920x1080

Pris testet modell : 22.995,-

Watt mener:  Panasonic har tatt et stort steg i riktig retning, og er nå med i teten også på LED-LCD.

Slik forstår du testbildet

  • Skjermene er fotografert både rett forfra og fra 40 graders vinkel. Eventuelle problemer synes ganske godt på bildene, med for sikkerhets skyld har vi lagt til et histogram for hvert bilde.
  • Det viser fordreiningen av nivåene fra sort til hvit, og alle de viktige mellomnivåene. Sort er til venstre og hvit er til høyre. Meningen er å sammenligne histogrammet med tilsvarende sett rett forfra. Er de like er det perfekt.
  • Jo større forskjeller desto større feil på gjengivelsen fra siden. Et tips er å se på håret til jenta. Der finner man en mengde detaljer, som i noen tilfeller forsvinner helt og i andre tilfeller synes for godt.

Denne testen er en del av vår samletest av Vi tester fem av de heftigste flatskjermene på markedet .

De siste par årene har vi sett en klar dreining mot et større fokus på LED-LCD fra Panasonic. De har vel kanskje innsett at det skal mer til en plasmaens enestående bildekvalitet for å lokke til seg kundene.

En slankt og lekkert design må også til. Denne snuoperasjonen startet Panasonic med allerede i fjor, og i år ser skjermene bedre ut enn noensinne.

Den tekniske plattformen har også fått seg et realt løft, spesielt på Smart-TV hvor My Home Screen og personlige preferanser har blitt ivaretatt.

Det innebygde kameraet kjenner igjen ansiktet ditt slik at alle familiemedlemmene kan ha sin egen startskjerm. Kameraet kan selvsagt også brukes til Skype-samtaler.

Doble tunere

WT60 er en av få modeller fra Panasonic som kommer med seks innebygde tunere. Den har med andre ord to tunere for henholdsvis DVB-T, DVB-C og DVB-S.

Den kommer også med plass for 2 CA-moduler slik at man kan dekode to krypterte kanaler samtidig. I år er det derfor duket for å bruke TV-ens innebygde tunere og hoppe over kanal-TV-boksen.

Tidligere har vi foretrukket en ekstern tuner, for å ha muligheten til å ta opp en kanal mens man ser på en annen. Nå ligger denne muligheten i TV-en. For å takle datamengden har WT60 en rask USB 3.0 tilkobling.

Den kommer også spesielt egnede harddisker, som Med denne kan du hive ut dekoderen , som har software som snakker med TV-en og som gir en mer sømløs opplevelse.

En spennende finesse er muligheten for å se TV-sendinger fra denne TV-en på en annen Panasonic-TV, via nettverket hjemme.

STOR TEST: Vi tester seks smarte TV-er i mellomklassen

Panasonic-TV-en gjør seg godt i stua. Panasonic

Oppsett og målinger

Panasonic WT60 overdriver ikke i normal-modus og legger seg rett i overkant av 8000 Kelvin. I filmmodus er den for varm og ligger seg flatt på 6000 Kelvin.

Selv om det kun er 500 Kelvin under målet bør man justere dette. Gammakurven har en pukkel på 2.6 i den mørke enden og en dipp på 1.8 i den lyse enden.

Dette er klassisk LCD for å øke kontrasten. Skjermen har gode kalibreringsverktøy. Vi hadde dog foretrukket bedre fabrikksinnstillinger. Et tips er å velge varm 1 som hvitbalanse istedenfor varm2 som filmmoduset bruker som standard.

Da ligger fargetemperaturen seg på rett under 7000 Kelvin. Vi foretrekker at den heller ligger litt over 6500 Kelvin enn under.

Det er også verd å nevne at denne modellen kommer med ISF-minner for dag og nattinnstillinger. Dermed kan skjermen kalibreres slik at man får optimale innstillinger både for lyse og mørke omgivelser.

Les også: Endelig kommer OLED-TV-ene i butikken

Bedre bildekvalitet

Panasonic lever meget sterke bilder i denne testen. Sortnivået er godt, skjermen undertrykker godt refleksjoner, og den får frem detaljer både i den mørke og den lyse enden i testbildet fra Skyfall.

Det er selvsagt ikke på plasmanivå, men til å være LED-LCD er dette klart godkjent. Skjermen trives best med litt lys i rommet siden dette maskerer det lille som er av lysgjennomslipp i panelet.

Skjermen fremstår da med bedre sortnivå. Innsynsvinkelen er meget god, og er noe å tenke på om man også har sitteplasser ut mot siden.

IPS-paneler slik denne modellen bruker, beholder både farger og kontrast på en helt annen måte enn de tradisjonelle panelene - som både kan bli blasse og få magentastikk.

Panasonic TX-L55WT60 har en ganske korrekt og balansert fargegjengivning som ikke endrer seg mye om skjermen betraktes fra siden (40 grader eller mer). Watt

Konklusjon

Panasonic melder seg på helt i teten med denne modellen.

Den er meget godt utstyrt, har strålende bilder og en innsynsvinkel som gir alle i rommet et godt bilde.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Get Box II: En totrinns underholdnings-rakett

TEST: Samsung PS64F8505: Samsungs beste TV noensinne?

TV-produsentene lokker med flere piksler

PS: Vi har en bug som noen ganger opptrer i karakterboksen under, som gjør at alle delkarakterene blir satt til 5.

Riktige karakterer skal være følgende: Bildekvalitet: 8, Utstyrsnivå: 8, Smart-TV: 8, Brukervennlighet: 8, Lyd: 7, Betraktningsvinkel: 8, Refleksjon: 7.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.