T2

Test: GLI DECILED PROFESSIONAL

Et godt, batteridrevet arbeidslys

TEST: GLI DeciLED Professional.

12. des. 2014 - 19:42
Vis mer

Den nye 10,8 volt LED-lampa er en overaskende praktisk liten sak, med trykk på liten.

I kroppen sitter det 10 lysdioder som til sammen gir et ganske kraftig flomlys på hele 350 lux. De som er vant til å se på lumenverdien må finne ut hvor langt unna det er og åpningsvinkelen.

Så her skal det ikke være lett, men det lyser riktig så godt. Men er du vant med en 500 watt halogen-arbeidslampe, så ikke kast den.

Den lyser temmelig mye bedre enn den lille Boschen. Dette er først og fremst en svært portabel liten sak som lyser opp mindre områder. Den er ikke ment som rombelysning.

Utskiftbart

I toppen av den lille Bosch-lampa finner vi det utskiftbare batteriet. Skulle den gå tom for strøm er det svært enkelt å klikke inn en nyladet et.

Selv om halogen er litt mer effektivt enn vanlig glødelampe, og lysdioder veldig mye mer effektive, så bruker disse bare 3,6 watt når de lyser på maks.

Skal vi tippe så kan lysutbyttet sammenliknes med det vi får fra en gammel 40 watts glødelampe, men med den forskjell at dette er lys som er fokusert i en vinkel forover og der lyser det svært mye kraftigere.

TEST: Vi tester 5 ulike ståhjulinger

Posisjoneringsvillig

Lampen har også en solid fot i støpt lettmetall som kan holde lampa i ulike vinkler. Foten kan stilles hele 200 grader i forhold til lampekroppen. Det er selvfølgelig grenser for hvor mange grader forover den kan vippes før den tipper over, men gradene kommer til nytte om den henges opp i et eller annet feste.

Foten har en fjærbelastet åpning og gjør jobben som karabinkrok.

I foten er det også et ¾-tommers skrufeste som kan brukes med Boschs eget eller andre sine stativer. I foten er det også montert enn kraftig magnet som gjør at den lett holder seg fast til en ferromagnetisk overflate slik som en bil.

Det skal godt gjøres om du ikke finner en praktisk måte å lyse opp arbeidsstedet med denne.

Les også: Slik får du nett på hytta med uteantenne

Klapplampe: Når den ikke er i bruk klappes foten/karabinkroken/magneten inn under lampa.
Klapplampe: Når den ikke er i bruk klappes foten/karabinkroken/magneten inn under lampa.

Varer lenge

Lampa er selvfølgelig ikke begrenset til håndverkere. Trenger du å lyse opp i teltet en høstkveld er du sikret godt leselys. Hele saken veier bare 400 gram med batteri.

Bosch oppgir 180 minutter per amperetime og det skulle bli seks timer på et 2 Ah stort batteri, om folkeskolematematikken står oss bi.

Skrur du ned til laveste lysstyrke, som nok er en halvering, så varer batteriet mye lenger. Og laveste lysstyrke er mer enn godt nok om det er leselys den skal bidra med.

Alternativt kan man doble batterilevetiden med et 4 Ah-batteri, men da blir også hele enheten større og litt mer upraktisk.

Prisen på Solo-versjonen, det vil si den som selges uten batterier, er så vidt under 500 kroner. Om det er dyrt er avhengig av hvor mye du skal bruke lampen.

Den er en praktisk portabel lyskilde som kan brukes til langt mer enn når du skal bore et hull i en vegg om kvelden.

Løst batteri: Det løse batteriet er svært lett så skifte. Et på 2 Ah holder til fulll lysstyrke i seks timer.
Løst batteri: Det løse batteriet er svært lett å skifte. Et på 2 Ah holder til full lysstyrke i seks timer. orv
Les også:

TEST: Stikksager på lavspenning

TEST: Barbermaskiner med tre hoder

TEST: Slik er den røffe utgaven av Galaxy S5

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.