MOBIL

Test: null

Djuice og Talkmore kutter tellerskritt

Telenor-underbrukene innfører de samme prisene som konkurrentene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. mai 2013 - 06:59

Etter at NetCom kuttet ut å ta betalt for meldinger og samtaler i sine abonnement, har de fleste operatører hevet seg på. Tanken er at du skal velge abonnement ut fra hvor mye datatrafikk du bruker, og slippe å forholde deg til hvor mye du ringer og tekster.

Mobiloperatørene er en forutsigbar gjeng. En etter en har de innført lignende prismodeller, så når Telenor nå innfører det samme overrasker de ingen.

Det er riktignok ikke operatøren Telenor som innfører de nye prisene, men deres underbruk Djuice og Talkmore. Talkmore lanserte sine abonnement i forrige uke, og i dag står Djuice for tur.

Djuice

Djuice legger seg på nøyaktig samme priser som sine lavpriskonkurrenter Chess og One Call.

  • Nonstop M: 1 GB, 199 kr pr måned
  • Nonstop L: 3 GB, 299 kr pr måned
  • Nonstop XL: 5 GB, 399 kr pr måned

I tillegg tilbyr de Nonstop S, som for 99 kr i måneden kjøper deg 150 minutter, meldinger, MMS og MB. Det samme gjør for øvrig flere av konkurrentene.

I likhet med alle konkurrentene er ikke samtaler og meldinger til spesialnummer inkludert. Mange av konkurrentene tilbyr samtaler til andre nordiske land i sine tilbud, men dette gjør ikke Djuice. De legger imidlertid vekt på at de er de eneste som kan tilby LTE-nett og HD Voice.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om HD Voice

De nye prisene innføres 1. juni, altså førstkommende lørdag.

Talkmore

Talkmore har mindre portefølje, men samme priser.

  • Fri TSM 1 GB: 1 GB, 199 kr pr måned
  • Fri TSM 3GB: 3 GB, 299 kr pr måned

I tillegg tilbyr de et abonnement som inkluderer 5 GB data og 500 meldinger og minutter for 349 kroner i måneden. Det er kanskje mer aktuelt for de virkelige storbrukerne av data.

Talkmore inkluderer heller ikke samtaler og meldinger til spesialnummer. Men de legger vekt på at de har samme dekning som Telenor (siden de opererer i Telenor-nettet).

Talkmores abonnementer ble innført i forrige uke, og kan dermed bestilles i dag.

Små forskjeller

Med samme priser som One Call og Chess er det andre ting som skiller de forskjellige operatørene fra hverandre. Nå er det først og fremst et spørsmål om valg av mobilnett:

  • Djuice og Talkmore bruker Telenor-nettet.
  • Chess bruker NetCom-nettet.
  • One Call bruker Network Norway-nettet, og Telenor-nettet der de ikke selv har dekning.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

I tillegg er det greit å vite hvilke fordeler de forskjellige operatørene tilbyr i sine abonnement. For eksempel tilbyr Chess samtaler til andre nordiske land i sine abonnement, mens Djuice tilbyr HD Voice via Telenor-nettet.

LES MER: Disse operatørene har kuttet ut tellerskrittene

Om det vil lønne seg å skifte til et abonnement med fri bruk av tale og meldinger er et helt annet spørsmål. Om du ringer og tekster lite er slike abonnement tvert i mot dyre løsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.