T2

Test: SENNHEISER CX300-II PRECISION

Budsjettfavorittene holder seg godt

TEST: Sennheiser CX300-II Precision.

Sennheiser CX300-II Precision har en veldig avrundet frekvensrespons, noe som gir behagelig lyd uten at det går ut over detaljnivå eller trykk.
Sennheiser CX300-II Precision har en veldig avrundet frekvensrespons, noe som gir behagelig lyd uten at det går ut over detaljnivå eller trykk. Bilde: Stein Jarle Olsen

Sennheiser CX300-II Precision

Frekvensområde: 19 Hz - 22000 Hz

Impedanse: 16 ohm @ 1 KHz

Sensitivitet: 113 dB

Kabel: 1,20 meter

Annet: Asymmetrisk ledning

Pris: Cirka 300 kroner

Denne testen er en del av vår test av TEST: Nye utfordrere i ørepluggmarkedet . Sennheiser-modellen er i den sammenheng re-testet.

Vår vinner fra sist vi testet øreplugger i denne prisklassen har fått et par år ekstra på baken, og fås nå fra under 300 kroner, riktignok uten mikrofon.

Det er mye lyd for pengene, for Sennheiserne låter definitivt fortsatt godt, og den hvite utgaven er dessuten veldig stilfull.

Behagelig lyd

De har en litt flatere frekvensresponskurve enn alle de andre i testen, med litt lettere bass og litt mer avrundede topper.

Samtidig er de veldig lettdrevne og lyttekomforten er veldig høy – du kan spille veldig høyt uten å bli sliten i ørene, og mange vil nok foretrekke det slik.

Det skyldes hovedsakelig at de aldri fremstår som skingrende i toppen nærmest uansett hva du spiller, og du kan dermed spille høyere enn med de øvrige før ørene får nok.

Detaljnivået er dessuten godt, lydbildet luftig og bærekomforten høy, selv om de kan være vanskelige til å få til å sitte i ørene til tider.

De lekker også noe mer enn de beste i denne testen, som er RHA og JBL.

TEST: RHA MA450i: Gode budsjettplugger til mobilen

Asymmetrisk

Ledningen er dog tynn og har en viss mikrofonstativeffekt, uten at det er veldig irriterende.

CX300-II er også den eneste i testen med asymmetrisk ledning, og det er derfor meningen at ledningen skal gå rundt nakken.

Sennheiser CX300-II holder svært god stand mot konkurrentene, og er nok det settet med den mest behagelige lyden.

De fremkaller dog sjelden frysninger verken i positiv eller negativ retning.

Les også:

TEST: Panasonic VT60: En TV tett på det perfekte

Test av tre rimelige hjemmekinoreceivere

TEST: Sonos Playbar: En drøm for alle som får angst av kabler

Les mer om: