ELBIL

Teslas selvkjøringssystem granskes av myndighetene

Sliter med å oppdage parkerte utrykningskjøretøyer.

Amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter sier Teslas autopilot sliter med å oppdage utrykningskjøretøyer i veikanten.
Amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter sier Teslas autopilot sliter med å oppdage utrykningskjøretøyer i veikanten. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
16. aug. 2021 - 14:50

Amerikanske myndigheter har innledet en formell gransking av Teslas selvkjøringsteknologi og sier den sliter med å oppdage parkerte utrykningskjøretøyer.

Granskingen ble gjort kjent av trafikksikkerhetsmyndigheten NHTSA mandag. De sier de har funnet elleve ulykker siden 2018 der Teslaer på autopilot eller trafikksensitiv cruisekontroll har kjørt på biler med blinkende lys, lysskilt med piler eller kjegler som varsler fare.

Granskingen dekker modellene X, Y, Z og 3 fra 2014 til 2021.

Det er avdekket en rekke tilfeller der sjåfører har misbrukt bilens egenskaper, inkludert saker der sjåføren har vært beruset eller har sittet i baksetet mens bilen kjørte seg selv på motorveien i California.

Stadig flere norske bedrifter får øynene opp for hvor viktig EU er for det grønne skiftet, ifølge administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge (t.h.). Her lanserer han en eksportsatsing sammen med daglig lede Sjur Bratland i Norwegian Energy Partners.
Les også

Flere norske bedrifter peker på EU som viktigste pådriver for grønt skifte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.