INDUSTRI

Teslas nye Model S får slakt for driftssikkerhet. Nå stuper aksjen

«Kvaliteten står ikke i stil med den høye ytelsen».

Tesla har gjort det skarpt med sin elektriske Model S så langt, men nå får deres P85Dmotbør i brukerundersøkelse.
Tesla har gjort det skarpt med sin elektriske Model S så langt, men nå får deres P85Dmotbør i brukerundersøkelse. Bilde: Tesla Motors
21. okt. 2015 - 13:29

Tilbakemeldingen fra testerne var ekstremt gode for Teslas Model S P85D. Som vi har omtalt tidligere fikk den høyeste score for en bil noen sinne hos prestisjetunge Consumer Reports, hvor den oppnådde den 103 poeng av 100 (!) mulige.

Men nå ser bilindustriens stjerneelev ut til å ha fått en ripe i lakken. Det samme nettstedet som ga den 103 poeng, har nemlig samlet inn erfaringer fra 1400 brukere av bilen. Resultatene skal vise en rekke «detaljerte og kompliserte» negative tilbakemeldinger.

«Å eie en Tesla vil mest sannsynlig innebære at du får flere problemer enn du ville fått med en gjennomsnittlig bil», skriver testmediet på sine nettsider.

Det betyr at P85D ikke lenger er en bil som anbefales av dem.

Tesla-eieren føler seg snytt. Er du enig? Tesla-eieren Morten mener han har fått færre hestekrefter enn lovet

Drivlinje, lading og display

De største problemområdene skal være drivlinja, elektrisk utstyr, ladeutstyr og displayet på dashboardet.  I tillegg meldes det om hvinelyder, vibrasjoner og lekkasjer fra soltaket og ulike steder på karosseriet.

De har også fått dårligere tilbakemeldinger på bilens lufteanleg, styreegenskaper og støtdempere på P85D enn tidligere Model S-utgaver.

Nyheten satte også sine spor på børsen. På to timer falt verdien på aksjen hele 10 prosent, før den stabiliserte seg på 7 prosent nedgang.

Les også: Nå skal bensinmotoren bli mye bedre

De fleste er fortsatt fornøyde

Men alt ser ikke mørkt ut for bilprodusenten. Til tross for problemene, svarer 97 prosent av brukerne i undersøkelsen at de ville kjøpt samme bil igjen. Tesla skal nemlig ha vært svært behjelpelige med å ordne opp i problemene brukerne har rapportert inn. Og vel så det.

«Tesla har gjort det til vane å over-levere når biler kommer inn til reperasjon», skriver de.

Overrasket? Elbilen er langt mindre effektiv enn mange tror

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.